De Boekenweek in Driebergen

12 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De 78ste Boekenweek draait met het thema Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden om het bewogen en roemrijke verleden. De Boekenweek is verkort en vindt plaats van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart. Kees van Kooten heeft het Boekenweekgeschenk 'De verrekijker' geschreven. Het Boekenweekessay 'De leeuw en zijn hemd' komt van de hand van Nelleke Noordervliet.

Eerder schreef deze krant al over het BoekenBanket waarmee de Boekenweek op vrijdagavond in Driebergen wordt geopend, maar er is bij Boekhandel Jacques Baas nog veel meer te doen.

Op donderdagmiddag 21 maart om 17.00 uur houdt uitgeverij Cossee de boekpresentatie van 'Het juiste moment' geschreven door de in Driebergen woonachtige Grimbert Rost van Tonningen. Uitgever en auteur zijn deze middag aanwezig om dit met belangstellenden te vieren. In dit boek probeert de hoofdpersoon Giesel Vaandrager de geheimen rondom het naziverleden van zijn familie te ontrafelen. De auteur zal zijn boek desgewenst signeren.

Vrijdagavond 22 maart om 20.15 uur is Anne Doedens te gast voor een vraaggesprek en om zijn boek De Geschiedenis van Utrecht, de canon van het Utrechts verleden te signeren. Het boek verschijnt op 13 maart en stelt vragen als: Wat is essentieel in de geschiedenis van de provincie Utrecht? Waar kan men daarover meer vinden en met eigen ogen bekijken?

En de boekenweek wordt op zaterdag 23 maart afgesloten met de tweede Driebergse Boekenmarkt, wederom op het plein voor de boekhandel. De markt, in samenwerking met de ODC georganiseerd, begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanwezig zijn: Uitgeverij De Werkhoven, Stichting Vroeger en Nu, Trollenwol, Piet Polies, Read Shop, Parklaankerk, Uilenburcht, de Coaching Caroussel en verschillende antiquairs.

Boekhandel Jacques Baas staat op de markt met de Broederband boeken van John Flanagan, bijgestaan door twee echte Vikingen uit het Archeon. Zo is er voor de jeugd ook wat te beleven. Tussen 11.00 en 12.00 uur signeert Grimbert Rost van Tonningen zijn nieuwe boek.

Joost Kingma, Driebergs auteur van het succesvolle boek 'de Magie van het jaren '30 huis', dat in de NRC met 4 sterren werd bekroond, heeft zijn eigen kraam op de boekenmarkt.

Bep van Delden, boekbindster en kunstenares, houdt een korte demonstratie van de totstandkoming van een boek. Verder kunnen mensen kapotte boeken meenemen ter reparatie en zien wat er zoal mogelijk is op het gebied van boekbinden.

Alle informatie over de Boekenweek bij de boekhandel is te vinden op www.boekhandelbaas.nl

advertentie
advertentie