Passiecantate 'Lam Gods' in de Grote Kerk

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Op de avond van Palmpasen is er weer een bijzondere kerkdienst in de Grote Kerk van Driebergen. In de traditie van deze zondag aan het begin van de Stille Week is vaak de Marcuspassie van Hans Boelee gezongen door het Kerkkoor Driebergen. Dit jaar verleent het Kerkkoor zijn medewerking aan deze dienst met het ten gehore brengen van de Passiecantate 'Lam Gods' van Johan Bredewout op teksten van Hans de Ruiter.

Deze passiecantate is een onderdeel van het oratorium 'Van Liefde Ongekend'. De gesproken gedeelten zijn bewerkingen van teksten uit het Marcus evangelie en worden afgewisseld door gezongen commentaren en overwegingen. Ds. Hans Baart en Hans Sleeuwenhoek verzorgen de lezingen en verder is er medewerking van verschillende solisten. Het muzikale geheel staat onder leiding van de dirigent van Kerkkoor Driebergen: Rienk Bakker.

De dienst begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de Grote Kerk aan de Hoofdstraat, vanaf 18.30 uur gaan de deuren open, ingang via Nieuw Salem en zijingang van de kerk. Na afloop wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten.

advertentie
advertentie