Jonge fluitisten geven familieconcert

11 maart 2013 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Goed voorbeeld doet goed volgen: vijftien jonge fluitisten geven een live concert om kinderen en jongeren te inspireren een instrument te gaan spelen. Dit doen zij door een familieconcert op Anderstein aan de Woudenbergseweg 13 in Maarsbergen, op zondag 24 maart van 16.00 tot 17.45 uur.

In een levendig concert waar de dwarsfluit in alle toonaarden klinkt, spelen zij een toegankelijk programma met muziek van barok tot hedendaags. Korte stukken die door ieder ensemble gespeeld kunnen worden. Door alle fluitisten samen, in kleinere ensembles, een duo van fluit met harp, gitaar of percussie, en solo. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met de musici onder het genot van een drankje en een hapje. Het Neflac Ensemble, opgericht in 2011, bestaat uit 25 (internationale) fluitisten tussen 14 en 30 jaar die de afgelopen jaren deelnamen aan cursussen van de Nederlandse Fluit Academie (Neflac). Het Ensemble kent een wisselende samenstelling al naar gelang wie beschikbaar en in de buurt is. De leiding is in handen van fluitist/dirigent Jeroen Bron, docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bron heeft ook een eigen lespraktijk en is vaste docent bij Neflac.

De toegang bedraagt 15 euro, inclusief drankje en hapje na afloop. De opbrengst is voor de fluitisten. Reserveren via aleidvanbeuningen@gmail.com.

advertentie
advertentie