HDS voor eigen publiek beschamend hard onderuit

14 maart 2013 om 00:00 Sport

0-1 Wasmeer, 1-1 Rudy Hack, 1-2 Wasmeer

LEERSUM - Thuisploeg HDS ging voor eigen publiek met een -12 nederlaag tegen het lager geplaatste Wasmeer hard en beschamend onderuit. Alhoewel de ploeg van trainer Jan van Dalem nog wel een eerste helft kende waar nog enigszins inzet en mentaliteit werd getoond, was dat in het tweede deel van de wedstrijd volledig voorbij en zakte HDS terug naar een bedenkelijk niveau. Van Dalem:" In de tweede helft hebben we ons van de slechtste zijde laten zien. Inzet en wilskracht maakten plaats voor gelatenheid en onmacht. We hebben de wedstrijd gewoonweg laten liggen. Het wordt tijd voor een goed gesprek om niet nog meer onnodig puntverlies te lijden. Een absoluut collectief falen!" Ondanks een goede start kwam HDS, geheel tegen de verhouding in, in de 16e minuut op een 0-1 achterstand die nog geen drie minuten later weer werd omgebogen naar 1-1. Maar vanaf dat moment haperde het in de Leersumse ploeg die in de 34e minuut op een 1-2 achterstand kwam en die vervolgens ook niet meer te boven kwam. In een dramatisch slechte tweede helft zakte HDS ver terug en was met name de mentaliteit ver te zoeken. Een terechte nederlaag voor een zwak opererend HDS!