Belangrijke overwinning voor zaterdag vierdeklasser SVMM

14 maart 2013 om 00:00 Sport

1-0 Lopik, 1-1 Simon Veldhuizen, 1-2 Niels van der Voort

MAARN - SVMM behaalde in en tegen Lopik een belangrijke 1-2 overwinning. Dat betekende voor thuisclub Lopik de genadeklap, terwijl Maarn door deze overwinning weer de blik naar boven kan richten. SVMM had eigenlijk de gehele wedstrijd door het beste van het spel en was zonder meer de bovenliggende partij. Toch moest de ploeg van trainer Olaf Kersbergen op een slecht bespeelbaar veld toezien hoe de thuisploeg, tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong kwam. SVMM slaagde er vervolgens niet meer in om tot aan het rustsignaal de gelijkmaker te produceren, waardoor er werd gerust met een 1-0 achterstand voor de Maarnse formatie. Kersbergen die in de rust wat wissels doorvoerde teneinde meer grip op het middenveld te krijgen, zag die tactische omzetting in de 60e minuut beloond met de gelijkmaker door Veldhuizen (kopbal 1-1). SVMM bleef de voetballende ploeg en kwam in de 75e minuut op een verdiende 1-2 voorsprong. In de slotminuten van de wedstrijd bleef Maarn dapper overeind en nam vervolgens na het laatste fluitsignaal drie belangrijke punten mee naar huis.