SVL moet meerdere erkennen in Zwaluwen '30

14 maart 2013 om 00:00 Sport

1-0 Leon Spoorenberg, 2-0 Eigen doelpunt Frank Barte

LANGBROEK - Zaterdag eersteklasser SVL ging in Hoorn tegen het plaatselijke Zwaluwen '30 met 2-0 hard onderuit. SVL trainer Jan Gaasbeek:" Het wilde gewoonweg niet lukken. We hebben ons teveel het spel van de tegenstander laten opdringen en vergaten zelf geboden kansen om te zetten in doelpunten." Alhoewel thuisploeg Zwaluwen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd de ploeg was met het meeste balbezit, bleef gevaar achterwege en was het SVL dat de betere kansen wist te creëren. Maar zoals deze competitie vaker het geval is, ontbrak het de ploeg van Gaasbeek aan het optimaal benutten van die kansen. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen aan de thee en zat er nog van alles in het vat voor de Langbroekers. Maar een buitenspeldoelpunt in de 61e minuut betekende de onterechte 1-0 voorsprong voor de thuisploeg die vervolgens doorstoomde en in de 68e minuut op een 2-0 voorsprong kwam door een ongelukkig eigen doelpunt van SVL verdediger Frank Barte. In de resterende twintig minuten slaagde SVL er vervolgens niet meer in om dichterbij te komen, waardoor drie kostbare punten (onnodig) verloren gingen.