Hardlopers definitief uit hun winterslaap

5 maart 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Voor de negende keer werd afgelopen zaterdag de 3-bergenLOOP gehouden, in de bossen tussen Driebergen en Doorn. De organisatie heeft zich afgelopen jaar ingespannen om een mooi parcours neer te zetten, met name het parcours van de halve marathon was vernieuwd. Het aantal aanmeldingen was enorm, bij de inschrijvingen stond de teller op 1250 hardlopers, en dan kwamen de kinderen en de wandelaars daar nog bij.

Er deden 168 kinderen mee, waarvan bij de meisjes in de onderbouw Iqno Kloprogge als eerste over de finish kwam, bij de jongens onderbouw was dit Giel Oostra. Bij de meisjes middelbouw was Daphne van Waterbeemd de snelste en bij de jongens middelbouw Romke Berkhout. Joyce de Jong was het snelste meisje bij de bovenbouw en Lars Spaan de snelste jongen.

Om 10.30 uur werd het startschot gegeven voor de halve marathon. Hier finishten 376 lopers. De winnaars hierbij waren Tjardo Visser bij de mannen en Corelien Kloek bij de vrouwen.

Vijf minuten voor aanvang van de 6- en 12 kilometer recreatielopen, startten er zes canicrossers, wat erg spectaculair was om te zien. Dit is een loop waarbij de hardloper met een lijn vast zit aan zijn hond waardoor de snelheid opgevoerd wordt. Om 11.00 uur begonnen de lopers aan hun recreatieloop. Ruim 400 lopers kwamen hierbij over de finish waarvan de eerste man bij de 6 kilometer Valentijn Weinans was en bij de vrouwen Sandra van Vugt. Bij de 12 kilometer was Michael Worden de snelste bij de mannen en Anneke Stavenga bij de vrouwen.

Peter Lissenberg, de speaker van de dag, haalde alle lopers met verve binnen. Na afloop konden de lopers genieten van een sportdrankje of warme chocolademelk en een kop erwtensoep om op te warmen. Het gehele evenement werd muzikaal omlijst door het Aurora dweilorkest.

De wandelaars konden de hele ochtend onafhankelijk van elkaar starten en hebben ook genoten van het mooie parcours en het mooie wandelweer.

Voorafgaand aan het evenement was al aangegeven dat de lopers een goed doel konden sponsoren. Dit jaar was gekozen voor Biblionef. Zij zetten bibliotheken op in Afrika en dit geld was specifiek bedoeld voor een hardloopschool in Kenia. Er is € 2.855,98 opgehaald, waar de vertegenwoordigers van Biblionef heel blij mee was.

advertentie
advertentie