HDS had recht op meer tegen AFC Quick uit Amersfoort

7 maart 2013 om 00:00 Sport

1-0 Quick (penalty), 1-1 Pim Brouwer, 2-1 Quick, 3-1 Quick, 3-2 Bram Verbruggen

LEERSUM - Zondag derdeklasser HDS had in de uitwedstrijd tegen AFC Quick een puntje verdiend. Alhoewel de Amersfoorters met name op het middenveld domineerden, bleef Leersum in de eerste helft goed overeind en was zeker niet de mindere van de Keistedelingen. Het was dan ook zuur voor HDS dat het kort voor het rustsignaal (tweede minuut van de extra tijd) een penalty moest incasseren die op zijn minst dubieus mocht worden genoemd. Al met al een gelijkwaardige eerste helft tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. In de tweede helft werd het een meer open wedstrijd waarin HDS in de 56e minuut de op dat moment terechte gelijkmaker binnenschoot (1-1). Maar een tweetal totaal onnodige defensieve fouten brachten thuisclub Quick op een 3-1 voorsprong (56e en 73e minuut). Leersum trainer Jan van Dalem die vanaf dat moment een op een ging spelen, zag zijn ploeg in de 76e minuut de aansluitingstreffer binnen schieten (3-2) en was er dus nog alle hoop om een punt veilig te kunnen stellen. Maar daar kwam in het resterende kwartier niets meer van en stond HDS, ondanks het goede spel, met lege handen. Een verdeling van de punten zou gezien de krachtsverhoudingen zeker op zijn plaats zijn geweest.