Dalto wint belangrijk duel in tweede helft

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De belangen waren vooraf duidelijk; alleen winst was gunstig voor beide ploegen om zo weg te blijven van de 9e plek die spelen voor lijfsbehoud betekent. Het werd dan ook een wedstrijd op het scherpst van de snede. Veel publiek, van zowel Dalto/BNApp.nl als LDODK/AH zorgden voor een fantastische sfeer in een vrijwel uitverkocht Hoenderdaal. Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft (13-13), was Dalto in de tweede helft vooral door aanvoerder Jelle Steenbeek en Jesper Oele niet te stoppen en zo werd er verdiend gewonnen. Eindstand 29-21.

Het begin van de wedstrijd was voor Dalto dat de score in de eerste aanval opende door Jelle Steenbeek. Bij 4-2 slaat Dalto een klein gaatje, LDODK blijft aanhaken, maar kan niet de gelijkmaker scoren. De spanning in de wedstrijd was constant voelbaar en het publiek laat zich ook voortdurend horen. De 8-5 van Barbara Brouwer was een mooie, want na de afvang, wachtte zij haar inspringende dame op en scoorde beheerst. Hierna kwam LDODK langzaam beter in de wedstrijd. De strafworpen die vrij gemakkelijk werden gegeven werden uitstekend benut en zo stond er na 27 minuten spelen weer een gelijke stand op het scorebord (10-10). Jelle Steenbeek had het antwoord gelijk klaar en scoorde 10-9. Maar LDODK bleef nu aanhaken en met nog anderhalve minuut op de klok kwam LDODK voor het eerst op voorsprong. Dalto wist echter wel in het spoor te blijven, ditmaal door een goal van Loraine Vissers die aanvallend een sterke wedstrijd speelde. Net voor rust scoorde LDODK, maar een vrije bal van Barbara Brouwer zorgde voor een 13-13 ruststand.

Na rust opende Dalto gelijk de score door Loraine Vissers. LDODK kwam nog één keer gelijk, want daarna was het 'Steenbeek-time'. De aanvoerder zat heerlijk in de wedstrijd en met twee prachtige schoten twee goals zette hij Dalto op een 16-14 voorsprong. Een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven en steeds verder uitgebouwd. De 18-15 betekende alweer de achtste goal van Steenbeek en de 19-15 was ook van grote schoonheid. Een Braziliaan tussen Barbara Brouwer en Kaylee Alblas werd door Kaylee afgerond. LDODK bleef vechten om weer aan te haken, maar Dalto was in deze fase niet te stoppen. Zeker toen ook Jesper Oele voor de korf twee uit twee ging schieten was er voor LDODK weinig meer te halen. Met scores over alle schijven, onderscheppingen en een paar mooie geblokte schoten was Dalto in de tweede helft niet te houden. Illustratief voor het goede spel van Jelle Steenbeek was de laatste bal die hij in de verdediging onderschepte. Hij was ongetwijfeld 'man of the match' met zijn 8 goals, afvang, rebound en inzet. Maar de winst was bovenal een teamprestatie waarvoor de spelers voor en met elkaar keihard hadden gewerkt.

Doelpuntenmakers: Jelle Steenbeek (8), Loraine Vissers (5), Otto Fabius (5), Jesper Oele (4), Barbara Brouwer (4), Bart Nieuwenweg (2) en Kaylee Alblas