Lezing Historische Vereniging

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De Historische Vereniging Leersum (HVL) houdt op woensdag 6 maart haar eerste ledenvergadering in 2013 in De Binder, aanvang 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur open. Naast enkele huishoudelijke zaken zal het grootste deel van de avond gereserveerd worden voor een lezing door Jan Hogendoorn over de Oude Algemene Begraafplaats in Leersum.

Jan Hogendoorn zal zijn kennis over de geschiedenis van de 'dodenakker' delen met de aanwezigen, maar ook wetenswaardigheden vertellen over degenen die er begraven liggen aan de hand van de vele reacties die het artikel in De Kaap van eind december vorig jaar. De lezing zal worden opgeluisterd met foto's die hem zijn toegezonden en waarover hij beschikt in zijn uitgebreide archief.

Verder zal er tijdens deze bijeenkomst een quiz worden georganiseerd. Willem Koudijs beschikt over een aantal geluidsfragmenten van bekende (oud-)Leersumers. Wie de meeste daarvan herkent, gaat met een taart naar huis.

Troonswisseling

De komende troonswisseling wordt door de HVL aangegrepen om buiten de normale reeks bijeenkomsten om, een extra avond te organiseren op woensdag 24 april 2013, eveneens in De Binder. Dan zal Jan Hogendoorn opnieuw zijn archief gebruiken om een 'Oranje-avond' samen te stellen. Voorafgaande aan de beide avonden en tijdens de pauze is het mogelijk reeds verschenen publicaties van de HVL - voor zover deze nog in voorraad zijn - tegen ledenprijs aan te schaffen, onder meer het boekje 'Darthuizer Herinneringen' van Johan Doornenbal en de laatste exemplaren van 60 jaar Bloemencorso in Leersum. Ook kan men reeds eerder verschenen exemplaren van HOETWAS (vanaf jaargang 7) bestellen, voor zover de voorraad strekt. Zie voor de inhoud op www.historischeverenigingleersum.nl. De avond is vrij toegankelijk, ook voor niet-leden.

advertentie
advertentie