Dik verdiende overwinning voor goed spelend SVL

26 februari 2013 om 00:00 Voetbal

1-0 Polle Westbroek, 2-0 Thomas Malolepszy, 2-1 Wesley de Laat, 3-1 Joran Hofman

LANGBROEK - Zaterdag eersteklasser SVL behaalde een op alle fronten dik verdiende 3-1 overwinning op een zeer verdedigend ingesteld Roda '46 uit Leusden. In de eerste helft waarin SVL de dienst uitmaakte, kwam de ploeg van trainer Jan Gaasbeek niet tot scoren. De Leusdenaren die zich op eigen helft terugtrokken en speelden op de counter, kwamen eigenlijk niet in het spel voor. Het was Langbroek dat weliswaar de toon zette, maar tal van geboden kansen onbenut liet. Een euvel van SVL dat wel eens vaker voorkomt. De ruststand van 0-0 gaf dus geen zuiver beeld van de krachtsverhoudingen. In de tweede helft een nog meer aanvallend ingestelde thuisploeg die in de 58e minuut loon naar werken kreeg en middels Westbroek op een 1-0 voorsprong kwam. Een penalty voor SVL in de 67e minuut betekende de 2-0. In de 80e minuut betekende een onoplettendheid in de verdediging van SVL de aansluitingstreffer voor Roda. Maar de 3-1 in de 82e minuut was de genadeklap voor de Leusdenaren en drie knappe punten voor de Langbroekers.