Nieuw ruitersportcentrum open in Maarn

28 februari 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Robert Veldhuizen is afgelopen december gestart met Ruiter Sport Centrum Henschoten op het terrein van de Manege Maarn. Robert, zelf verdienstelijk dressuurruiter, gediplomeerd instructeur en leerling van wereld- en olympisch kampioen Adelinde Cornelissen, heeft het ambitieuze plan opgevat om van RSC Henschoten het middelpunt voor de paardensport op de Utrechtse Heuvelrug te maken. ,,De faciliteiten die beschikbaar zijn op ons bedrijf omvatten alle ingrediënten die noodzakelijk zijn voor de échte paardenliefhebber, waardoor RSC Henschoten dé plek is om van de paardensport te genieten’’.

Naast de binnenmanege en een drietal buitenmaneges, beschikt RSC Henschoten over een stapmolen, longeerring, paddocks en dagelijkse weidegang in het seizoen. ,,Het moderne Ruiter Sport Centrum moet namelijk niet alleen rekening houden met de wensen van de bezoekers, maar ook met de hedendaagse kwaliteitseisen die worden gesteld aan het houden van paarden.’’ Daarnaast is RSC Henschoten gelegen aan de rand van Landgoed Den Treek, waardoor er ruimte is voor urenlange bosritten.

Door deze mooie accommodatie kan RSC Henschoten lesklanten paarden en pony’s bieden die blij en ontspannen hun werk doen. Er wordt veel aandacht besteed bij de selectie van de paarden en pony’s waardoor er voor elk niveau een plezierig paard te vinden is. Zowel voor de beginnende als de gevorderde ruiter en amazone is er de mogelijkheid van het volgen van lessen.

De ambitieuze wedstrijdruiter kan ook terecht bij RSC Henschoten. Met instructie tot ZZ Zwaar kan RSC Henschoten ruiters en amazones begeleiden tot op hoog niveau. Daarnaast heeft RSC Henschoten in samenwerking met De Maarnse Bergruiters de organisatie van wedstrijden opgestart. De eerste officiële wedstrijd zal in april plaatsvinden. Ook vinden er regelmatig onderlinge activiteiten en wedstrijden plaats.

Op 7 april zal RSC Henschoten een Open Dag organiseren, waarbij geïnteresseerden alle mogelijkheden zelf kunnen ondervinden. Voor die tijd is iedereen ook al welkom . ,,Ik zal iedereen met plezier rondleiden’’, aldus Robert Veldhuizen.

Informatie: RSC Henschoten, Dwarsweg 1 in Maarn, 033-2860935; www.ruitersportcentrumhenschoten.nl, info@rschenschoten.nl.

advertentie
advertentie