‘Niets doen is geen optie bij uitvoering Centrumplan’

28 februari 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - ,,Niets doen is geen optie”, dat zegt Jacques de Wit - projectbegeleider namens ontwikkelaar OVOM - over het Centrumplan in Maarn. Hij bevestigt dat er gesprekken zijn met partijen die mogelijk interesse hebben om de ontwikkeling op de hoek Raadhuislaan/Tuindorpweg over te nemen. ,,Maar niets is concreet en het is niet duidelijk of het überhaupt lukt, laat staan dat er uitspraken over de termijn waarop zijn te doen.”

Het aangepaste plan - dat eerder dit jaar door welstand is beoordeeld - wordt volgens De Wit goed gedragen binnen de gemeente en dient dan ook als onderlegger voor de onderhandelingen. Dit plan behelst de bouw van een supermarkt en een horecagelegenheid op de begane grond en daarboven 27 appartementen in twee bouwlagen. Door de kleinere bouwmassa is de aanleg van voldoende parkeerruimte op straatniveau mogelijk en wordt afgezien de parkeerkelder.

In De Mare, een uitgave van de Vereniging Bewonersbelangen Maarn Maarsbergen, is te lezen dat acht appartementen gebouwd worden in het kader van sociale woningbouw en de overige aanzienlijk goedkoper worden dan in het oorspronkelijke plan.

Het plan dat nu op tafel ligt past binnen het vastgestelde beeldkwaliteitkader. De Wit: ,,Op dit moment starten we bewust geen procedure op om vergunningen aan te passen aan het nieuwe plan. We zijn nog niet in een fase aangekomen dat we mensen daarvoor aan het werk willen zetten.”

Volgens Evert de Boer heeft VBMM uit betrouwbare bron vernomen dat niet één maar twee partijen interesse hebben in de bouwplannen. Zoals bekend participeert bij één daarvan de woningbouwvereniging. Met de huidige overheidsregels zijn woningbouwverenigingen echter strak aan banden gelegd wat betreft hun investeringen. Bij de andere geïnteresseerde partij zou deze beperking niet aan de orde zijn.

Een tijdelijke invulling van de kale vlakte, waardoor het aanzicht van het centrum minder troosteloos wordt, is voor Jacques de Wit niet aan de orde.

Slechte ervaringen uit het verleden maken dit voor hem onbespreekbaar.

advertentie
advertentie