SVMM laat in de tweede helft de punten liggen

21 februari 2013 om 00:00 Sport

0-1 Mark Hamulyak, 0-2 John Verhagen, 1-2 de Bilt, 1-3 Mark Hamulyak, 2-3 de Bilt, 3-3 de Bilt, 4-3 de Bilt, 5-3 de Bilt

MAARN - Zaterdag vierdeklasser SVMM liet tegen koploper de Bilt in de tweede helft de punten liggen. SVMM trainer Olaf Kersbergen had zijn spelers de opdracht meegegeven om vooral veel druk te geven teneinde thuisploeg de Bilt niet tot voetballen te laten komen. En die opdracht werd in de eerst helft naar volle tevredenheid van Kersbergen uitgevoerd, wat al in de 10e minuut de 0-1 voorsprong opleverde voor Maarn. In de 20e minuut was het Verhagen die SVMM op een 0-2 voorsprong bracht. Alhoewel de Bilt terug kon komen tot 1-2 was het in de 40e minuut Hamulyak die SVMM naar 1-3 schoot. Met een uiteindelijke ruststand van 2-3 dus nog alle mogelijkheden voor een aanvallende Maarnse formatie. Maar in de tweede helft was de koek op voor SVMM dat binnen 20 minuten de voorsprong zag omgebogen worden in een 4-3 achterstand. Ondanks het feit dat thuisploeg de Bilt halverwege de tweede helft met tien man verder moest, slaagde de ploeg er in om de voorsprong uit te breiden naar een uiteindelijke 5-3 eindstand. SVMM wisselde een goede eerste helft af met een beduidend mindere tweede vijfenveertig minuten.