Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Ingezonden: Geld over de balk

14 februari 2013 om 00:00 Nieuws

Terwijl de burgers met forse verhogingen van de lokale belastingen worden belast, gooit de gemeente Utrechtse Heuvelrug € 22.500,- over de balk voor een volkomen overbodig onderzoek.

Dat bedrag heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug betaald voor een onderzoek naar het uitlekken van wachtgeldgesjoemel van een oud-wethouder. De belangrijkste aanbeveling is dat twitteren over een besloten raadsvergadering niet verstandig is…Wat verrassend, zelf een kind had dit kunnen verzinnen.

Aanleiding voor het onderzoek was dat vanuit de raad vorig jaar juni was gelekt dat VVD'er Stan Klijnhout € 120.000,- te veel aan wachtgeld opstreek door hogere inkomsten als museumdirecteur te verzwijgen. Daarvoor werd Klijnhout veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. Tevens heeft hij het bedrag terugbetaald.

Door een tweet van een raadslid kwam het nieuws op straat te liggen.

Dit incident heeft zelfs de landelijke pers gehaald. Niet alleen het incident als zodanig, maar ook de reactie van de gemeente dat het bedrag wel meevalt, zet kwaad bloed.

Iedere euro die ten onrechte wordt besteed is er een te veel.

Het wordt hoog tijd dat de gemeenteraad hier pal en perk aan stelt. Het is toch wel bizar. Niet alleen de sjoemelende oud wethouder ging in de fout, maar nu ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wat een stuntelaars zijn het daar.

R. Leget

Denekamp

advertentie
advertentie