De Zwoer start met Swimstar

12 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de diverse zwemsporten, start zwemclub de Zwoer met Swimstar. Dit jeugdkennismakingsproject houdt in dat kinderen in vier lessen via spelletjes en trucjes de vele facetten van de zwemsport ervaren. Duiken, sprongen maken, schieten op doel, racen, alles komt voorbij. Belangrijk neveneffect is dat de kinderen meteen ook op een veilige manier leren spelen in het water. Zwemclub De Zwoer start op 28 februari met de eerste van vier lessen.

Swimstar is het KNZB kennismakingsproject voor kinderen die hun B- of C-diploma hebben behaald. In vier lessen komen alle onderdelen van de watersporten wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen, schoonspringen en waterpolo voorbij middels diverse spelletjes. Kinderen sparen intussen om een echte 'Star' te worden (via de lessen Shoot, Trick, Action en Race) en werken tegelijkertijd aan hun veiligheid in het water.

De lessen starten op donderdag 28 februari van 16.30 tot 17.30 in het zwembad in Driebergen en vinden dan vier weken achter elkaar plaats. Kinderen opgeven voor Swimstar kan via www.dezwoer.nl te gaan. Hier is ook meer informatie over het project te lezen.

advertentie
advertentie