Bridgedrive voor Vastenactieproject

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Ten bate van een project dat is opgezet door de Leersumse Jolanda van den Berg wordt woensdag 13 maart een bridgedrive gehouden in de Andrieshof aan de Engelberg 15a in Leersum. Aanvang 19.30 uur, deelname 12,50 euro per persoon.

In 1995 ging Jolanda van den Berg, toen 30 jaar, op vakantie naar Peru. In Cusco, de oude Inca hoofdstad in de Andes, werd zij getroffen door de schrijnende omstandigheden waaronder veel kinderen moeten leven. In primitieve hutjes, meestal zonder vader of met een vader die drinkt en een moeder die onmogelijk voor al haar kroost kan zorgen. Soms zijn de kinderen zelfs helemaal aan hun lot overgelaten. De jonge kinderen leven de hele dag op straat en proberen hun kostje bij elkaar te scharrelen. Ze komen structureel in aanraking met (huiselijk) geweld en worden op de meest elementaire fronten verwaarloosd.

Terug in Nederland kon Jolanda niet vergeten wat ze gezien had. Een half jaar later besloot ze daarom huis en haard achter te laten en zich in Cusco te vestigen. Zonder doelgericht plan, zonder geld en zonder een woord Spaans te spreken, maar met de intentie om kinderen te helpen en met de vaste overtuiging dat dit zou gaan lukken. De missie van Jolanda, en daarmee ook van Stichting Niños Unidos Peruanos, is om zoveel mogelijk kansarme en verwaarloosde kinderen in en om Cusco een beter leven en een betere toekomst te geven. Haar uitgangsmotto: 'Al help ik er maar een', is altijd een prikkel gebleven. Zij helpt er ondertussen ruim zeshonderd per dag.

Informatie en opgave voor de bridgedrive: Frans Groot (0343-456408 / 06-53129218 ; ansenfrans@casema.nl) of Ans Middelplaats (0343-452768 ; w.middelplaats@ziggo.nl)

advertentie
advertentie