Landskampioen niet te stoppen door Dalto/BNapp.nl

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Dat de kracht van regerend lands- en Europakampioen KZ/Hiltex zich gaandeweg nadrukkelijk in de breedte manifesteert, dat werd deze wedstrijd geheel duidelijk. Dalto/BNApp.nl leverde de hele wedstrijd stugge en degelijke tegenstand, maar er was weinig eer te behalen. De KZ-dames waren niet te stoppen en zorgden met 14 goals voor een belangrijk deel van de overwinning op Dalto: 30-22.

Vooraf was er nog enige hoop in het Driebergse kamp en er was een uitgebreid strijdplan waarop was getraind. Met in gedachten de thuiswedstrijd waarin Dalto toch zeker winstkansen had gehad en het uiteindelijk een gelijkspel werd, was er wellicht nog wat mogelijk. Maar aangezien bijna alle spelers (tevens international) van KZ langzaam in vorm beginnen te komen, werd het een hele moeilijke wedstrijd voor Dalto, want werd de ene topschutter kort gehouden, dan nam een ander het moeiteloos over. Bij Dalto begon Bart Nieuwenweg, ex-speler van KZ, tot veler verbazing en zeker bij KZ, op de bank. De uitleg van coach Ron Steenbergen was dat hij vijf gelijkwaardige heren heeft en dat volgens het roulatiesysteem Nieuwenweg aan de beurt was. Bij de dames speelde Loraine Vissers weer op de plek van de nog geblesseerde Paula Bos.

In het eerste kwart bleef de stand redelijk gesloten. Jesper Oele opende de score al snel en dat bleek achteraf ook precies de enige keer, dat Dalto een voorsprong had. Het werd wel even 4-1 doordat de KZ-dames onmiddellijk toonden scherp in de wedstrijd te zitten, maar Dalto kwam terug en na de eerste 15 minuten stond er 6-5 op het scorebord.

Op de 7-5 van KZ had Barbara Brouwer van afstand een antwoord, maar even later stond het al 10-6 en richting rust werd door de Koogse vrouwen gestaag uitgebouwd tot 15-8 en van die vijftien goals kwamen er tien uit hun handen. De Driebergse dames vochten voor wat ze waard waren, maar dat was in deze wedstrijd niet genoeg. Otto Fabius was met 6 goals aan de herenkant aardig op dreef, maar ook dat was niet voldoende. Dalto kreeg te weinig tijd om goede aanvallen op te zetten.

In de tweede helft kwam Bart Nieuwenweg alsnog in het veld. Dit onder luid applaus van de supporters van KZ. Helaas had deze wissel niet het gewenste effect, want KZ was gewoonweg beter. Dalto bleef onder druk staan van het Koger overwicht, alhoewel de verdediging van de Koogse dames veel beter onder controle was. De marge werd nooit meer kleiner dan zes en er werd in flink tempo verder gescoord. Bij 19-12 zorgde Dide van Eck voor enige opwinding door een 'buzzerbeater' van afstand te scoren, die terecht werd goedgekeurd. De volgende tweede tegenaanvallen zetten er echter meteen twee afstandstreffers tegenover, 21-13. In het laatste deel werd er door beide teams lustig verder gescoord met ook nog een paar aardige blocks. Loraine Vissers en Barbara Brouwer lieten zich in aanvallende zin gelden, maar ook dat werd weer gemakkelijk gecompenseerd door de Zaankanters, waarbij de heren moeiteloos de scores van de dames overnamen. De marge bleef steeds zo rond de acht hangen en het was dan ook niet verwonderlijk, dat er uiteindelijk op 30-22 werd afgesloten.

Coach Ron Steenbergen vertelde na afloop, dat Dalto zich vooraf niet kansloos had geacht. De opzet was om aanvoerder Tim Bakker uit de scorelijst weg te houden en op zich was dat ook gelukt, want de Oranjespits liet het voor hem heel lage aantal van precies één goal noteren. Hij overheerste echter dermate in de paalzône en zijn medespelers waaronder ex-Dalto speelster Rosemarie Roosenbeek maakten de kansen veelal ook prima af, dat deze verschuiving geen enkel probleem opleverde. Ook het andere Koogse vak maakte 15 doelpunten Toch liet Dalto ook qua score een degelijke prestatie zien en dat stemde coach Steenbergen opgewekt voor de komende weken. De behaalde 24% score - 22 op 91 - is in een redelijk aantal wedstrijden genoeg voor winst. Volgende week staat de wedstrijd tegen koploper PKC op het programma. Deze wedstrijd zal gebruikt moeten worden om de ploeg klaar te stomen voor de wedstrijd tegen LDODK de week daarop, die zeker gewonnen moet worden.

Doelpuntenmakers: Otto Fabius (6), Jesper Oele (4), Loraine Vissers (3), Barbara Brouwer (3), Jelle Steenbeek (2), Kaylee Alblas (2), Dide van Eck en Bart Nieuwenweg.

advertentie
advertentie