Gezocht: fietsers tegen MS

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/ELST - Reyertje Kroeze uit Elst, vroeger altijd woonachtig in Amerongen, fietst in juni langs Nederlandse MS-centra om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. MS-patiënte Kroeze zoekt nog lotgenoten of belangstellenden die mee willen fietsen tegen MS.

In 1997 kreeg Kroeze de eerste symptomen van MS en vier jaar later werd MS vastgesteld. Hierna begon de zware strijd. ,,Door mijn MS zijn er veel dingen die ik niet meer kan doen. Maar na maanden intensief revalideren kon ik mijn fiets weer pakken en de eerste kilometers maken. Graag wil ik dan ook zelf iets doen voor mijn medepatiënten. Dit mijn kans om te helpen.''

Fietsen is Reyertje Kroezes passie en al snel kwam de sponsorfietstocht in beeld. Met enthousiaste anderen fietst Reyertje langs diverse MS-centra in Nederland. Iedere deelnemer laat zich sponsoren en samen hopen ze duizenden euro's op te halen voor het belangrijke onderzoek. Er zijn nog meer fietsers welkom. Zij kunnen zich tot 20 februari melden via de website www.fietsentegenms.nl.

advertentie
advertentie