Volleervrouwen in halve finale beker

11 februari 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het is ook in de volleybalcompetitie krokusvakantie en daarom stonden alleen de vrouwen van Volleer en Enervo tussen de lijnen. Enervo werkte een competitiewedstrijd af tegen Vives 2 en Volleer trad voor de beker aan tegen Vives 3. Beide wedstrijden werden in winst omgezet.

Enervo

De vrouwen van Enervo blijven iedereen verbazen. Marije Cortenbach: ,,Vives 2, een talentvol team met lange meiden, maakte bij het inslaan behoorlijk indruk. Maar in de wedstrijd kwam dat er allemaal niet uit, want passend bleven ze onder de maat en dus konden we gewoon ons eigen spelletje blijven spelen.'' Na een overtuigend gewonnen eerste set liet Enervo zich verleiden tot slordig spel waardoor de ploeg verzuimde een veilige afstand te creëren. Zo volgden er twee rommelig gespeelde sets. ,,We moesten soms een kleine achterstand wegwerken. Dat lukte en via 0-25 en 0-25 stonden we op een riante 0-3 voorsprong.'' Hoewel nog lang niet volledig hersteld, speelden Monique Dusee en Nicole Stoltenkamp weer mee. Om toch scherp te blijven wilde Enervo in de vierde set Vives onder de 15 punten houden. Op 11-14 leek die opdracht niet haalbaar, maar met een servicebeurt van tien punten bracht Marije Cortenbach dat doel weer in het vizier. Via 13-25 werd het 0-4 en door het verrassende 1-3 verlies van Shot is Enervo nu alleen koploper, getuige de stand: 1. Enervo 16-58; 2. Majella 15-52; 3. Switch 15-50; 4. Shot 14-48.

Volleer

Trainer/coach Luuk Jothmann noemde de bekerwedstrijd 'een ware thriller'. Vanwege de krokusvakantie ontbraken spelverdeelster Leonie Beishuizen, aanvoerster Sanne Wechgelaar en libero Dagmar Wechgelaar. De spelverdeling lag nu in handen van Laura Boltjes, terwijl Liselotte Olthuys - zodanig aan haar schouder geblesseerd, dat zij niet kan aanvallen - als libero optrad. Om in geval van nood niet te hoeven opgeven was Olga de Klein als reserve meegereisd naar Vianen. Jothmann: ,,We begonnen scherp aan de wedstrijd. Vives 3 is een ervaren team dat graag in een laag tempo speelt. Volleer slaagde erin snel te spelen en zo de eerste (21-25) en derde set (17-25) naar zich toe te trekken.'' In de tweede en vierde set bleek de wisselvalligheid van de gelegenheidsopstelling van Volleer: mindere passing, opslagen die tussen speelsters van Volleer vielen en onvoldoende communicatie haalden het tempo uit het Volleerspel. Vives profiteerde en trok tweemaal de stand in evenwicht door winst in de tweede (25-22) en vierde (25-18) set.

Volleer ging opnieuw voluit voor de beslissende set. Maar Vives leek de ongeschreven volleybalwet dat de winnaar van de vierde set ook de vijfde wint, waar te maken. Bij 7-3 kwam Fleur Wissink aan service. Zij hield pas op toen 7-15 op het scorebord stond. Jothmann: ,,Het geloof was terug, Volleer was weer de baas en ieders kwaliteit werd optimaal benut.'' Volleer staat in de halve finale en ontvangt daarin de winnaar van het duel tussen Croonenburg 2 (Castricum) en Lovoc 1 (Loosdrecht), volkomen onbekende tegenstanders.

advertentie
advertentie