Provincie Utrecht kapt bomen langs de provinciale wegen

5 februari 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De provincie Utrecht start op donderdag 7 februari met het kappen van 285 bomen langs Utrechtse provinciale wegen. Reden van de kap is de slechte staat waarin de bomen verkeren. Deze slechte staat vormt een ernstig gevaar voor de verkeersveiligheid. De rooi- en opruimwerkzaamheden worden uiterlijk vrijdag 15 maart 2013 afgerond. Dit is ruim voor de start van het broedseizoen.

Rondom de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt gekapt langs de N225 tussen Doorn en Rhenen, de N226 tussen Amersfoort en Leersum en langs de N227 tussen Amersfoort en Doorn.

De kap van de bomen vindt plaats op werkdagen in periode van donderdag 7 februari tot en met uiterlijk vrijdag 15 maart, van 9.00 uur tot circa 15.30 uur. Het is niet mogelijk om de kap geheel zonder verkeershinder uit te voeren. De provincie zorgt er echter wel voor dat deze hinder zo beperkt mogelijk blijft. Op het moment dat een boom gaat vallen, wordt het verkeer uiteraard even stilgelegd. Dit zal alleen buiten de spitstijden het geval zijn. Ook zal gedurende de werkzaamheden één rijstrook worden afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse om en langs het werk geleid. Dit kan enige vertraging opleveren voor het doorgaande verkeer.

Herplant

Voor alle te kappen bomen worden op termijn nieuwe bomen teruggeplaatst. Als het kan op dezelfde plaats, anders op een andere plek in de omgeving. De provincie kijkt, als de boom binnen de grens van de bebouwde kom staat, samen met de betreffende gemeente naar mogelijke locaties.

advertentie
advertentie