Omgaan met veranderend gedrag bij mensen met dementie

5 februari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In Ontmoetingscentrum De Vijver, Vijverlaan 10, vindt op maandag 18 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur de derde van een reeks informatiebijeenkomsten rondom het thema dementie plaats. Bij dementie horen niet alleen geheugenproblemen en andere problemen in het denken maar worden ook veranderingen in het gedrag gezien. De persoon met dementie kan bijvoorbeeld onzeker, onrustig, achterdochtig of somber zijn. Het kan voor mantelzorgers moeilijk zijn om met die gedragsveranderingen om te gaan.

Laura Reuser, psycholoog bij De Brug, zal uitleggen wat de symptomen van dementie zijn, welke gedragingen er bij dementie voor kunnen komen en hoe er door de mantelzorgers mee omgegaan kan worden. Het zal een interactieve bijeenkomst zijn. Er is veel ruimte om ervaringen met elkaar te delen en om vragen te stellen. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers en voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp en meer willen weten.

De Ontmoetingscentra Utrechtse Heuvelrug voor mensen met lichte tot matige dementie en hun mantelzorgers zijn centra waar zowel voor degene met dementie als voor de mantelzorger een ondersteuningsprogramma wordt georganiseerd. Voor mensen met dementie is er in het ontmoetingscentrum een dagsociëteit waar men van 10.00 tot 16.00 uur een gevarieerd activiteiten programma kan volgen. Belangrijke terugkerende activiteiten zijn bewegingsactiviteiten en geheugentraining. Voor de mantelzorgers zijn er spreekuren, mantelzorggespreksgroepen en informatie bijeenkomsten.

Per 4 maart is de dagsociëteit in Ontmoetingscentrum 'De Vijver' de hele week geopend van maandag tot en met vrijdag. Ontmoetingscentrum Amerongen is open op dinsdag en donderdag. Voor aanmeldingen en informatie kan contact worden opgenomen met coördinator Willy Sturkenboom via 0343- 555401 of w.sturkenboom@iszdebrug.nl.

advertentie
advertentie