Hemur Enge verliest van zichzelf

4 februari 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Op voorhand wisten de korfballers van Hemur Enge dat er tegen Olympus '58 uit Doetinchem meer te halen was dan tijdens de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. Hemur Enge had toen nog te kampen met de vele blessures, maar nu er steeds meer spelers aan het herstellen zijn, weet Bert van Harn weer korfbal in zijn ploeg te brengen. Effect had het nog niet, want Hemur Enge leed een teleurstellende 8-15 nederlaag.

Waar de Amerongers sterk begonnen en gelijk het initiatief namen, eindigde de wedstrijd chaotisch. Tweemaal via Danielle Meerwijk kwamen de gelen furieus op een 2-0 voorsprong en direct lagen er ook kansen om deze voorsprong te vergroten. Hemur Enge liet deze kans liggen en hier maakte Olympus dankbaar gebruik van. Zij wisten hun achterstand om te zetten in een 2-3 voorsprong. Linda Broekmeulen bracht Hemur Enge weer op gelijke hoogte, maar door slordig verdedigingswerk bracht de Doetinchemse heer zijn ploeg via de strafworpstip weer een 3-4 voorsprong.

Aan de andere kant kreeg Hemur Enge een strafworp toegewezen, maar deze werd niet benut. Ook aan Doetinchemse kant bleef een stip onbenut, waardoor de ploegen in evenwicht bleven. Op slag van rust moest Hemur Enge weer een strafworp incasseren, waardoor zij de kleedkamer moesten opzoeken met een achterstand van twee punten.

Vlak na de rust kreeg Hemur Enge tweemaal de kans om via een vrije worp het gat te dichten, maar beide keren trof Hemur Enge geen doel. Via een strafworp bracht Linda Broekmeulen Hemur Enge weer in de strijd en Danielle Meerwijk bracht de Amerongers zelfs weer op gelijke hoogte. Direct daarop kreeg René Nell een vrije worp mee en leek Hemur Enge de wedstrijd compleet naar zich toe te trekken. Maar de vrije bal werd niet benut en er leek ook iets te knakken bij de ploeg van Bert van Harn. Terwijl zij in het eerste gedeelte van de tweede helft de sterkere ploeg waren, was dit tijdens een tijdsbestek van vijf minuten compleet verdwenen. Hemur Enge keek met nog zo'n 10 minuten te spelen opeens aan tegen een 7-12 achterstand en de ploeg wist hij tij niet meer te keren.

Erwin Reede en Arjan de Wit werden met nog vier minuten en een achterstand van 8-14 op het scorebord nog ingebracht, maar konden de spirit ook niet meer in de ploeg brengen. De wedstrijd eindigde daarom in een teleurstellende 8-15.

Bert van Harn had deze twee punten goed kunnen gebruiken en ziet de kans om nu weg te komen uit degradatiegevaar aan zich voorbij gaan. Volgende week treft Hemur Enge de ,,buurtjes'' uit Tiel. Tiel '72 1 liet deze week dure punten liggen voor het kampioenschap en zal dus komende zaterdag volop aan de bak moeten. Ook Hemur Enge zal er alles aan moeten doen om het gat met hekkensluiter OJC '98 te vergroten.

Doelpunten: Linda Broekmeulen 3, Danielle Meerwijk 3, René Nell 1 & Carsten van Scherpenzeel 1.