SVL pas in blessuretijd naar winst

7 februari 2013 om 00:00 Voetbal

0-1 Alex van Eem, 1-1 Arend Zweistra, 1-2 Erik van Eem, 2-2 Bob van Leeuwen, 3-2 Bob van Leeuwen

LANGBROEK - In een wedstrijd waarin geen van beide ploegen echt kon overtuigen, ging thuisploeg SVL er in blessuretijd toch nog met winst vandoor. Het was Valleivogels dat met een 3-2 nederlaag de kous op de kop kreeg. In een voetballend zwakke eerste helft was SVL weliswaar de bovenliggende partij, maar wist nauwelijks kansen te creëren. Geheel tegen de verhouding in was het Valleivogels dat in de 35e minuut op een 0-1 voorsprong kwam, wat ook tevens de ruststand betekende. In de tweede helft een wederom aanvallende thuisploeg die in de 64e minuut loon naar werken kreeg door een treffer van de nog maar net ingevallen Zweistra (1-1). Nog geen vijf minuten later zag SVL doelman Geert Willem Merkens er niet goed uit bij een verrassend schot van van Eem wat de 1-2 achterstand betekende voor SVL. Een rode kaart voor Rik van Leeuwen in de 74e minuut had tot gevolg dat SVL met tien man kwam te spelen. In een turbulente slotfase was het Bob van Leeuwen die zijn ploeg toch nog naar een, niet verwachte, 3-2 overwinning schoot.