Ondernemend Heuvelrug: Expert Leersum in de prijzen

7 februari 2013 om 00:00 Ondernemend

Dat doet het team met veel plezier en klanten waarderen dit. Mulder ziet de prijs dan ook als groot compliment en een beloning voor het hele team. Expert Leersum viel al eerder in de prijzen. Tijdens de winkelwedstrijd in 2009 als tweede en in 2011 als eerste in het totaalklassement. ,,Het zijn mooie prestaties, wij blijven met ons gemotiveerde winkelteam, gewoon doen waar we goed in zijn,” aldus de nuchtere bedrijfsleider.

LEERSUM - Expert Leersum is één van de beste Expertwinkels van Nederland. De elektronicaspecialist eindigde als derde tijdens de grootschalige winkelwedstrijd die de Nederlandse Expert Groep ieder jaar organiseert. Aan de wedstrijd deden alle ruim 150 Expertwinkels mee. Bedrijfsleider Henk Mulder is met recht trots op de onderscheiding en nam enthousiast zijn prijs in ontvangst. Henk Mulder: ,,Ik ben super trots op ons team! Wij doen onze uiterste best om optimale service te verlenen.”

door Monique José Timmermans

Zo’n Expert wedstrijd loopt gedurende het hele jaar. De ondernemers worden doorlopend beoordeeld op presentatie, netheid, assortiment en de beleving van nieuwe ontwikkelingen, weet Mulder. Zaken waar hij in de overzichtelijke winkel dan ook veel aandacht aan besteed. Het assortiment wordt voor 80% bepaald door het hoofdkantoor, maar de 20% die overblijft stemt Mulder af op het lokale winkelend publiek. ,,Daar zitten wat meer oudere klanten tussen dan gemiddeld in Nederland. Wij verkopen dan ook telefoons met duidelijk leesbare toetsen en voor gebruikers van een mobiele telefoon ook abonnementen.” De nieuwe snufjes op elektronica-gebied staan uiteraard uitgestald.

Maar met de producten alleen kom je niet in de top van de winkelketen. Meedenken met de klant en internet als een kans zien, zijn belangrijke peilers onder het beleid van de bedrijfsleider. Zo worden de orderbevestigingen standaard gemaild naar de klant en staat er een computer in de winkel om de vergelijkingsites te kunnen raadplegen. ,,Bovendien zijn we actief op Twitter en Facebook met bijvoorbeeld filmpjes van nieuwe producten.”

Goed te weten is dat Expert Leersum ook een technische dienst heeft. Voor installatie of reparatie is de servicemonteur snel ter plekke. Mulder wijst op een aangesloten wasmachine en droger in het voorraadmagazijn. ,,Expert begrijpt het, zeggen we niet voor niets. Is een wasmachine niet gelijk te repareren, kan de klant z’n was hier in de machine doen.”

Binnenkort start de landelijke campagne van Expert voor het 45 jarig bestaan van de keten. Ook hier zal Expert Leersum uiteraard aan deelnemen. ,,Dat feest beleven we graag samen met onze klanten”, besluit Henk Mulder.

www.expert.nl/leersum

advertentie
advertentie