Driebergen krijgt 'NaHderkring'

28 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In gebouw De Vijver in Driebergen start donderdagmiddag 7 februari een activiteitengroep voor mensen met afasie en ander Niet aangeboren Hersenletsel (NaH). De groep kreeg de naam 'De Fontein'. De begeleiding is in handen van professionals van Boogh en vrijwilligers van de Stichting Gemeenschappelijk Wonen met Afasie.

Leven met de gevolgen van een beperking valt niet mee. Dat geldt zeker voor mensen die eerst een belangrijk deel van hun leven gezond zijn geweest. Wie door een beroerte, een tumor of een ongeluk getroffen wordt door hersenletsel, ziet zijn wereld in duigen vallen. Maar het leven gaat door, ook met ernstige handicaps. Lotgenoten ontmoeten en ervaringen uitwisselen is dan belangrijk, zo schrijven de initiatiefnemers in het 'geboortekaartje' van de Fontein.

In Midden-Nederland zijn al een tiental 'NaHderkringen' succesvol. Nu volgt een vestiging in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, in Driebergen. In De Fontein komen ook koffiebijeenkomsten voor partners en andere mantelzorgers. De officiële opening van het centrum is gepland later in het voorjaar.

advertentie
advertentie