Nieuwe organisatie Kinderkledingbeurs

31 januari 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - De organisatie van de Kinderkledingbeurs in Maarn gaat over in andere handen. Goed nieuws, want daarmee is het voortbestaan van de populaire beurs gegarandeerd nu Jacqueline Dokter en Kiran Dijkstra willen stoppen. ,,Onze kinderen zijn inmiddels de beurs ontgroeid. Het is tijd om een nieuw netwerk aan te spreken.”

door Monique José Timmermans

En dat gebeurt via de vier dames die het stokje overnemen: Hester Wiersma, Birgitt Boks, Marie-Claire Gerlach en Angelique Custers. Allen zijn al een aantal jaar als vrijwilliger betrokken bij de beurs. ,,Dan heb je het echt over de opbouw, de beurs en het opruimen.” Bij de voorbereidingen komt heel wat meer kijken, weten ze sinds ze volop bij de organisatie van de eerstvolgende beurs betrokken zijn. De komende beurs op 9 maart krijgt een speciaal karakter. Behalve de wisseling van de wacht wordt ook gevierd dat het het 10e jaar van de beurs in de huidige vorm is. Een jubileum dus.

Ter gelegenheid hiervan staan extra activiteiten op het programma zoals een springkussen, schminken en een kleurwedstrijd voor de kinderen. Daarnaast zal er een loterij worden gehouden. Met de opbrengst van de beurs en de loterij worden goede doelen gesteund. Dit keer is gekozen voor twee projecten waar de kinderen van Roelof van Doveren nauw bij betrokken zijn: een school in Noord-Sulawesi en de Stichting AAP.

Daarnaast krijgt de Nijkerkse Stichting voor hulp aan Tsjernobylkinderen een financiële bijdrage waar de stichting ter plaatse voedsel en medicijnen van zal kopen. Ook kan deze stichting de niet verkochte kleding tegemoet zien. Speciaal aandacht hierbij voor babykleding en -slaapzakjes die hard nodig zijn in het babyhuis waar afgestoten kinderen tot 3 jaar worden opgevangen.

De opzet van de beurs blijft gelijk. Vanaf 9 februari kan men zich melden als verkoper van kinderkleding of -speelgoed. Vrijwilligers krijgen een streepje voor, zij kunnen al op 2 februari een verkoopnummer opvragen. Aangezien de beurs na de krokusvakantie is, zullen er geen wintersportartikelen worden verkocht.

Op 9 maart opent de Kinderkledingbeurs van 9.00 tot 11.00 uur de deuren in de Twee Marken. De prijsuitreiking voor de kleurwedstrijd en de loterij zijn daarna.

kinderkledingbeurs-maarn.nl

advertentie
advertentie