Panthers klaar voor tweede seizoenshelft

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In rugbyland zit de helft van de competitie erop. Sterker nog, na het spelen van de eerste halve competitie worden de 12 ereklasse teams in twee poules verdeeld. De kampioenspoule (de Cup) zes teams, de bovenste zes van de eerste ronde, strijden om het Nationale kampioenschap. De tweede zes teams, nummer zeven tot en met twaalf van de eerste helft, gaan in een hele competitie uitmaken wie er degradeert en wie er mogen blijven. Afgelopen weekeinde zouden deze competities starten, echter door het invallen van de winter zal dat nog even gaan duren.

The Pink Panthers, in de eerste helft van de competitie eindigend op de negende plaats, spelen n de Plate competitie. Omdat zij als negende eindigden zijn ze in de nieuwe competitie geplaatst op de derde plek en krijgen ze alvast drie wedstrijdpunten mee. Dat was ook het doel. Weg blijven van de laatste plaats is nu de doelstelling, want dat betekent degradatie.

Aan The Panthers zal het niet liggen, die zijn naast de wekelijkse trainingen begonnen door de zaterdagmiddag in te vullen met trainingen. Dit allemaal weer onder leiding van de deze week uit het warme Zuid-Afrika (was 13 januari toen hij in het vliegtuig stapte 29 graden) teruggekomen Shaheen Baadjies.

advertentie
advertentie