Nieuwsrubriek Kinderboerderij 't Woelige Nest

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Winter op de kinderboerderij

In de winter gaat het dagelijks leven op de kinderboerderij gewoon door. De dieren moeten immers elke dag gevoerd en verzorgd worden. Als het sneeuwt moeten de paden op de kinderboerderij sneeuwvrij worden gehouden en als het vriest moet het drinkwater van de dieren drie keer per dag ijsvrij worden gemaakt. Bovendien krijgen alle dieren meerdere keren per dag wat extra hooi omdat er in de winter minder te grazen valt.

Niet elk dier is even gecharmeerd van de winter. De ezels houden bijvoorbeeld niet van de kou. Ze lopen de hele dag heen en weer om warm te blijven. Ze mogen in de winter niet geborsteld worden zodat hun ondervacht niet eruit geborsteld wordt en hun wintervacht lekker dik blijft. De geiten zitten voornamelijk binnen als het zo koud is. Het hok wordt niet uitgemest in de winter maar er wordt iedere dag een laagje schoon stro in het hok gelegd. Daardoor liggen ze lekker warm en niet op de koude betonnen vloer. En de konijnen kruipen onder de grond in hun konijnenheuvel behaaglijk tegen elkaar aan.

Schapen hebben een dikke vacht, daardoor hebben ze het niet koud. Ze schrapen met hun poten de sneeuw weg en sprokkelen zo wat eten bij elkaar. Ze liggen gewoon in de sneeuw te herkauwen. Kippen kunnen als er sneeuw ligt hun kostje niet bij elkaar sprokkelen dus die geven we extra veel graan.

Biljartvereniging De Krim

Eén van onze trouwe sponsors is Biljartvereniging De Krim. Tijdens het jaarlijkse varkenstoernooi op zaterdag 5 januari ontving Wouter Jelier, penningmeester van de kinderboerderij, uit handen van de biljartvereniging de ingezamelde bijdrage voor 2013. Wij danken Biljartvereniging De Krim voor hun jarenlange steun.

Collectanten Jantje Beton

In de week van 4-9 maart 2013 vindt de landelijke collecte voor Jantje Beton plaats. Omdat een kinderboerderij ook een plek is waar kinderen veilig buiten kunnen spelen, kunnen wij ons aanmelden om te helpen bij deze collecte. Als dank mogen wij een deel van het bedrag dat onze collectanten ophalen, gebruiken voor onze eigen speelvoorzieningen.

Daarom zoeken wij collectanten. Draagt u Jantje Beton én de kinderboerderij een warm hart toe en hebt u in de week van 4-9 maart 2013 één of enkele uurtjes tijd om ons te helpen collecteren? Meld u dan vóór 31 januari aanstaande aan als collectant via info@kinderboerderij-driebergen.nl.

Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie