Feestelijke actie bij Nieuwe +BUS

18 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Onlangs was het zover, de sleutels voor een nieuwe, comfortabele bus werden overhandigd aan Diederik Hirschel en Fons van Leeuwen, de coördinatoren van de +BUS. Na een voorbereiding van vele maanden en met hulp van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij is er nu een nieuw negenpersoonsbusje: een ideaal vervoermiddel voor het verzorgen van dagtrips voor senioren.

door Jan Meijer

Ter gelegenheid van het in gebruik nemen van de nieuwe bus is er een feestelijke actie voor bestaande en nieuwe gebruikers. Zij krijgen € 20,- korting op een rit naar keuze. Wie de kortingsbon invult (zie de krant van 24 januari) of aanvraagt op telefoonnummer 06-53898127 kan van de korting profiteren. Op dit telefoonnummer kan ook het aantrekkelijke programma voor februari worden aangevraagd.

Sinds een jaar wordt de +BUS geheel gerund door vrijwilligers binnen de stichting Welnúh. In totaal zijn zo'n 35 vrijwilligers als chauffeur, begeleider, activiteitenorganisator, telefoonmedewerker, planner of coördinator betrokken bij de organisatie en uitvoering. Maandelijks worden circa 25 activiteiten georganiseerd, variërend van lunchconcerten, museumbezoeken en rondvaarten tot rondritten, films en stadsbezoeken. De activiteiten vinden zowel door de week als in de weekends plaats, maar ook regelmatig 's avonds. Daarnaast zijn er seizoensgebonden activiteiten, zoals bezoeken van de Keukenhof, bloesemtochten of het genieten van de herfstkleuren.

Het grote voordeel van de +BUS is dat deelnemers thuis worden opgehaald en bij de bestemming worden afgezet en opgehaald en vervolgens thuis weer voor de deur worden afgezet. ,,Iedereen uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug is welkom, zolang men maar zelfstandig in en uit de bus kan stappen; de +BUS heeft zelfs een verlaagde instap,'' zeggen Fons van Leeuwen en Diederik Hirschel. ,,Naast de chauffeur is er altijd een begeleider aan boord. Beiden staan garant voor een heerlijk dagje uit en zorgen met aandacht voor het wel en wee van hun passagiers. De ervaring leert dat de uitstapjes ook een belangrijke sociale functie hebben; zo wordt er vaak gezamenlijk ergens koffiegedronken en geluncht.'' In de bus kan de rollator mee, maar ook een opklapbare rolstoel.

De +BUS wordt nationaal gesponsord door een groot aantal bedrijven en organisaties. Dit maakt het mogelijk om de prijzen betaalbaar te houden ook al omdat er geen enkel winstoogmerk is. Activiteiten kosten tussen de € 12,50 en € 50,- of meer, afhankelijk van de bestemming. De toegang is bij de prijs inbegrepen en deelnemers met een museumjaarkaart krijgen uiteraard korting. Voor het komende jaar staan activiteiten voor minder draagkrachtigen op het verlanglijstje van de coördinatoren.

De +BUS en de kortingsactie worden mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij.

Meer informatie over de +BUS en het maandelijkse programma zijn te vinden op www.welnuh.nl/plusbus of via het telefoonteam op 06-53898127.

advertentie
advertentie