Engelse week op basisschool De Zonheuvel

17 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Op basisschool De Zonheuvel vond vorige week donderdag een feestelijke afsluiting van de ‘Engelse week’ plaats. De school is in het nieuwe jaar gestart met Engelse les voor alle leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 en organiseerde de hele week activiteiten in Engelse sfeer. De week werd donderdag door alle kinderen afgesloten met een feestelijke flashmob op het schoolplein, uiteraard in het Engels.

door Katka Kolmas

Vanaf januari van dit jaar krijgen alle groepen van De Zonheuvel Engelse les. Bij de feestelijke opening na de kerstvakantie waren alle kinderen gekleed in de kleuren van de Engelse vlag en ook de leerkrachten waren in stijl met de zogenaamde ‘bachelor cap’. Twee dagen later volgde een high tea, door de leerlingen zelf bereid en opgegeten.

Op donderdag was het hoogtepunt van de week. Alle groepen deden mee met een flashmob op het schoolplein. Het uitgangspunt hiervoor was het prentenboek ‘We’re going on a bear hunt’. In dit boek gaat een familie op zoek naar een beer en komt daarbij in allerlei spannende en gekke situaties terecht. Iedere groep had een deel van het verhaal uit het hoofd geleerd en reciteerde dat met bijbehorende bewegingen en geluiden. De flashmob eindigde, net als in het boek, met een ontmoeting met de beer. Tot grote hilariteit van iedereen.

Basisschool De Zonheuvel heeft gekozen voor het progamma ‘Vroeg vreemde talen onderwijs’ dat is toegespitst op de verschillende niveaus van de leerlingen. De kleuters en onderbouw krijgen op speelse manier les. De groepen in de bovenbouw hebben ook een schriftelijke component in het lespakket.

advertentie
advertentie