Verdienstelijk gelijkspel voor BC Doorn

14 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het eerste team van Badmintonclub Doorn heeft zondag gelijkgespeeld tegen SV Irene uit Bilthoven. Zeker gezien de forse nederlaag die Doorn leed in de uitwedstrijd, is de score van 4-4 een goede prestatie.

In november won Irene nog met 8-0 van de Doornse badmintonners. In de revanchepartij in sporthal Steinheim waren de Doornaren daarom gebrand op een revanche. Het scoreverloop ging de hele ochtend gelijk op. De eerste dubbel wonnen Niels en Jelle Huussen van Irene in drie games. Frank Koudijs en Peter van Beek trokken vervolgens met ruime cijfers (21-6; 21-15) de score gelijk.

De winst in de singles werd ook gelijk verdeeld. Thuisspelers Freek Petersen en Leon van Kempen wonnen twee partijen, Terry Vorst en Niels Huussen deden namens het bezoekende team hetzelfde. De stand was daarmee 3-3.

De twee afsluitende dubbels konden dus het verschil maken tussen winst, verlies of gelijkspel. De partijen vonden tegelijkertijd plaats. René Sondervan en Freek Petersen waren snel klaar: met 21-15 en 21-8 sloten zij hun dubbel winnend af. In de andere partij had de thuisploeg het een stuk zwaarder. Leon van Kempen en Peter van Beek verloren de eerste game (16-21), maar kwamen in de tweede goed terug (21-17). Uiteindelijk moesten ze hun meerdere erkennen in Jelle Huussen en Terry Vorst, die de beslissende game met 15-21 wonnen.

Met nog twee speelronden te gaan, zal het eerste team van BC Doorn waarschijnlijk op de vierde of vijfde plaats in de hoofdklasse eindigen. Zondag 20 januari reizen de Doornaren af naar Arnhem. Daar binden ze de sportieve strijd aan met de koploper, Beca 2000.

advertentie
advertentie