Marjolein Copier erelid van Maarn Wijzer

17 januari 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Stralend neemt Marjolein Copier de oorkonde behorend bij het erelidmaatschap van Maarn Wijzer in ontvangst van voorzitter Gera Hensbergen. Een stuwende kracht binnen de vereniging doet na 18 jaar een stapje terug en dat gaat niet ongemerkt voorbij.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering maandag wordt de inzet van Copier geroemd: positief aansturen van de werkgroep taal-muziek-cultuur, overal bij zijn en inzicht in de financiën zijn een paar goede eigenschappen. Behalve voorzitter van de werkgroep is Copier ook acht jaar voorzitter geweest van de vereniging Maarn Wijzer.

Zelf geeft Copier aan ontroerd te zijn door de wijze waarop haar afscheid van de vereniging luister is bijgezet en dat zij immer energie en inspiratie heeft gekregen van haar werkzaamheden voor Maarn Wijzer. Talen hadden daarbij haar voorliefde, met recent de laatste grote ‘klus’: het groot Heuvelrugdictee, dit jaar in de Maarnse versie. Maar ook de wandelingen over de landgoederen in de omgeving kwamen dankzij haar volharding tot stand. ,,Ik ben met alle eigenaren in gesprek gegaan en na een paar jaar gingen de deuren open.”

Belangrijk noemt Copier ook de samenwerking met de cursusverenigingen in de andere Heuvelrugdorpen.

Behalve Marjolein Copier neemt ook Selma van Ginkel afscheid als actief lid van Maarn Wijzer. Maar liefst 17 jaar maakte zij deel uit van de werkgroep Jeugd. De laatste jaren was zij intensief betrokken bij de tekenlessen voor de jeugd, waar ze elke les zorgde voor de materialen. Van meet af aan bleek haar voorliefde voor de creatieve vakken.

Een hoop gereedschap in een keurige kast dateert uit de haar eerste jaren bij de vereniging, weet Truus Waltmann die alle jaren met Van Ginkel heeft samengewerkt.

advertentie
advertentie