Koffie bij de Wereldwinkel

8 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Wereldwinkel Doorn is in januari overgestapt op de verkoop van Café de Origen, koffie met een exclusief Max Havelaar keurmerk en in een aantal gevallen ook het ECO keurmerk. Café de Origen is voortgekomen uit een initiatief van de Rabobank, Cordaid en Neuteboom koffiebranders.

De doelstelling van Café de Origen is een positieve bijdrage te leveren aan het behouden van bijzondere koffiegebieden en traditionele koffieculturen. Er wordt een goede prijs betaald voor een goed product zodat de producenten kunnen blijven investeren in het behoud van hun inkomstenbron en bovendien hun arbeidsomstandigheden kunnen verbeteren.

Deze koffie onderscheidt zich van de Fair Trade merken die thans in de supermarkten te koop zijn, want ze wordt rechtstreeks ingekocht bij de koffieboeren. Elk pak koffie bevat informatie over de herkomst van de koffie en de boeren die deze produceren.

De koffie wordt verpakt in een zacht vacuüm verpakking met een aromaventiel. Het voordeel daarvan is, dat de koffie direct na het branden verpakt kan worden waardoor er geen smaak en kwaliteit verloren gaat. Bovendien is de verpakking 100 % recyclebaar, het kan bij het plastic afval. Verantwoord ondernemen stopt niet bij de koffieboon. Er wordt alles aan gedaan om het branden en het verpakken, inclusief het transport, CO2 neutraal te krijgen.

advertentie
advertentie