Opening Servicepunt Sitiolaan Doorn

8 januari 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Kwintes is woensdag gestart, in samenwerking met Heuvelrug Wonen, met een Servicepunt in het wijkkantoor aan de Sitiolaan 197. Het Servicepunt is een ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners. Voor iedereen die graag andere mensen uit de wijk wil leren kennen èn voor iedereen die zich graag wil inzetten voor een ander. Met dit initiatief willen Kwintes en Heuvelrug Wonen de leefbaarheid en vitaliteit in de wijk verhogen.

Het Servicepunt aan de Sitiolaan is sinds gisteren elke maandag en woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur geopend. Het is een ontmoetingsplek en servicepunt voor alle wijkbewoners. Voor iedereen die andere wijkbewoners wil leren kennen en voor iedereen die zich wil inzetten voor een ander. Bewoners kunnen er terecht voor een kopje koffie of thee, een praatje of een spelletje, of om samen iets buiten de deur te ondernemen. Ook is de inloop een plek waar wijkbewoners terecht kunnen met allerlei vragen. Bijvoorbeeld met vragen over het invullen van formulieren of vragen over de computer. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de bezoekers en vrijwilligers worden activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld informatieve, educatieve, sportieve of (re)creatieve activiteiten. Er wordt regelmatig een activiteitenkalender gemaakt. Deze wordt verspreid in de wijk, via de bibliotheek en welzijnsorganisaties.

Voor en door de wijk

De inloop is een voorziening voor en door wijkbewoners. Iedereen uit de wijk is welkom om een bijdrage te leveren. De organisatie is op zoek naar mensen die zich voor het Servicepunt willen inzetten. Neem voor informatie contact op met Janneke Stoevelaar, coördinator Servicepunt Sitiolaan, 06 115 873 27.

Samenwerking

Kwintes werkt voor het Servicepunt Sitiolaan samen met woningcorporatie Heuvelrug Wonen. In 2009 heeft Heuvelrug Wonen het wijkkantoor aan de Sitiolaan 197 in Doorn geopend. Het wijkkantoor is bedoeld voor activiteiten die de leefbaarheid in de wijk verhogen. Met de komst van Servicepunt Sitiolaan wordt het wijkkantoor een echt trefpunt voor wijkbewoners.

advertentie
advertentie