Corrie van Leeuwen clubvrouw SVL

7 januari 2013 om 00:00 Nieuws

LANGBROEK - Gerard Minnaar maakte tijdens de SVL nieuwjaarsreceptie bekend dat Corrie van Leeuwen tot Clubvrouw was verkozen. Daarna kreeg Ton Oostrom van Minnaar de SVL Oeuvre prijs als Mister SVL uitgereikt.

Voorafgaand aan de receptie werd het traditionele Oliebollentoernooi weer georganiseerd. Dit begon 's morgens om 10.00 uur voor de jeugd. Na afloop kon men zich weer tegoed doen aan de frieten en werden de prijzen uitgereikt. Om 13.00 uur werd gestart met het toernooi voor ouderen. Er hadden zich maar liefst een kleine 90 personen aangemeld. Zij werden door Johan Mocking en Barry van Leeuwen ingedeeld in acht teams die allemaal vernoemd werden naar bakkers in de omgeving, zoals Aalbertsen, Lakerveld, Doeleman en Oning, de winnende oliebollenbakker. Na afloop en nadat men de kwaliteit van de oliebollen getest had zocht men de kantine op, waar men een paar drankjes kreeg om op het nieuwe jaar te toosten. Nadat Gerard Minnaar de receptie had geopend kreeg hij een speciale Minnaar uitgave van de Langbroekse Voltreffer aangeboden omdat hij bij de eerstvolgende jaarvergadering zijn voorzittershamer na 34 jaar doorgeeft aan Gerhard Roeterd. In deze glossy stond zijn levensloop met foto's gelardeerd. André van Dijk kwam ook nog met een mooi opgemaakte schotel met daarop een haring van haringkampioen Simonis uit Scheveningen, waarvan Gerard vaste klant is. Hij liet zich dat heerlijk smaken. Ook had hij nog een paar schaaltjes extra gemaakt zodat SVL-ers in de zaal ook mee konden proeven van de voortreffelijke kwaliteit.

Toos van Rooijen was dit jaar de enige jubilaris, zij kreeg het SVL-speldje van Gerard opgespeld voor haar 12,5 jarig lidmaatschap van de club. Daarna werd de spanning opgevoerd voor het bekendmaken van de clubman of vrouw. Ditmaal was het weer een vrouw. Vorig jaar was dat Teunie Emons en nu werd het Corrie van Leeuwen. Zij werd gekozen vanwege haar inzet de afgelopen jaren met het 'opstarten' van het nieuwe complex, de inrichting en het samenstellen van schoonmaakgroepen, barmedewerkers. Ondanks dat ze weleens tegengas kreeg heeft ze het toch goed draaiend gekregen. Met een luid applaus liet de zaal weten het met de keuze eens te zijn.

Ton Oostrom werd daarna als Mister SVL verrast met de SVL Oeuvreprijs voor zijn jarenlange inzet en uit waardering ,,waar een klein cluppie groot in kan zijn''. Later in de middag tekende Jan Gaasbeek zijn contractverlenging tot mei 2014. Ook Sander Pater verlengde als keeperstrainer zijn contract. De drukbezochte receptie met gasten zoals Jan Burger en Hans Pouw van de gemeente en ook de 'buurtjes' SVF uit Cothen kwamen nog langs, liep daarna nog wel aardig uit.

advertentie
advertentie