Coolsma haalt 19.197 euro op voor het goede doel

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Basisschool Coolsma deed vorige week woensdag de benefietactie Serious Request van radiozender 3FM voor het Rode Kruis na en sloot vier leerkrachten op in het Glazen Lokaal van groep 8 om plaatjes te draaien en daarmee geld in te zamelen voor het goede doel van dit jaar, namelijk het tegengaan van kindersterfte wereldwijd. Gelijktijdig werden in en om de school een grote kerstmarkt en vele activiteiten georganiseerd waarvan de opbrengst eveneens daar het goede doel ging. Talloze lokale bedrijven en winkeliers waren benaderd en hebben veelal belangeloos een bijdrage geleverd. Uiteindelijk heeft de school het geweldige bedrag € 19.197 opgehaald, waarvan € 3000,- voor de Speelweek.

door Katka Kolmas

In navolging van de dj's van 3FM die zich vorige week in het Glazen Huis in Enschede lieten opsluiten, sloten leerlingen van basisschool Coolsma vier leerkrachten op het Glazen Lokaal. De leerkrachten draaiden daar muziek die door kinderen werd aangevraagd en die de hele dag over het schoolplein schalde. De leraren hoefden dat gelukkig niet zes dagen te doen, want de volgende dag al werden ze bevrijd en werd op het schoolplein in aanwezigheid van wethouder Elisabeth van Oostrum de opbrengst van de actie bekendgemaakt.

De Coolsma had veel werk gemaakt van deze actie vlak voor de kerstvakantie. Een team van acht leraren en ouders was al twee maanden eerder begonnen met de voorbereidingen. Er moesten vergunningen worden aangevraagd, elektriciteitsplannen ontworpen, sponsoren aangeschreven, draaiboeken in elkaar gezet, en nog veel meer. Ook veel kinderen waren thuis al begonnen met acties die geld hebben opgebracht. ,,Een meisje had haar moeder een voetmassage gegeven en een ander mocht klusjes doen voor haar oma," vertelt meester Tobias van groep 7. ,,Daarnaast hebben alle groepen, van de kleuters tot en met groep 8, eigen acties opgestart om geld in te zamelen."

Het gonsde de hele middag van de activiteiten in en om de school. Op het schoolplein was een heus reuzenrad verrezen, een grote activiteitentent en een podium waar dansschool Danzation de kinderen de Gangnam Style-dans leerde. In de school zelf was ruimte voor de activiteiten die de lagere groepen hadden voorbereid, zoals schminken, nagels versieren en toneelspel. Op het programma stond ook penaltyschieten door Olympische hockeyers en gesponsord rondjes fietsen door ouders.

In de namiddag was de gezamenlijke maaltijd en 's avonds begon voor de ouders de kerstveiling. Deze werd geopend door Paul Rosenmöller, vicevoorzitter van het Rode Kruis. Voor deze veiling waren online al meer dan 65 items ingebracht. Spullen, maar ook ludieke acties van leerkrachten, ouders of kinderen, zoals het 5-gangendiner dat juf Hanneke en juf Mirjam bij de hoogste bieder thuis kwamen bereiden. Of een zelfgemaakt beeld door juf Marianne, een middagje vissen met meester Björn en flamencogitaarles van meester Cor. ,,Al die activiteit heeft gezorgd voor een groot saamhorigheidsgevoel op school," vertelt Anne Arink, directeur van de school.

advertentie
advertentie