Rotary levert kerstpakketten aan dak- en thuislozen

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN/HEUVELRUG - De Kerstpakketten voor de dak- en thuislozen in de binnenstad van Utrecht staan weer klaar. Evenals de afgelopen jaren heeft Rotaryclub Doorn-Heuvelrug zich ook dit jaar weer ingezet om de komende kerstdagen voor deze groep wat aangenamer te maken. Vandaag vindt er tevens een kerstdiner plaats in Centrum De Boog aan de Oude Gracht in Utrecht voor een vijftigtal dak- en thuislozen.

Afgelopen weekend werden voor het negende jaar op rij kerstpakketten ingepakt. Jean Heybroek in Houten, specialist op het gebied van groen-, grond- en reinigingstechniek, stelde belangeloos zijn bedrijf beschikbaar voor het inpakken van de 300 pakketten, die het bedrijf vervolgens begin deze week transporteerde naar Altrecht, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Utrecht. De inhoud van de pakketten, bestaande uit onder meer kleding, eten, drinken en lekkernijen, wordt door de leden van de Rotaryclub samengesteld, gefinancierd en bijeengebracht en vervolgens door hen zelf ingepakt. De kerstpakketten worden deze dagen door medewerkers van Altrecht bij de dak- en thuislozen in de binnenstad van Utrecht afgeleverd.

Centrum De Boog aan de Oude Gracht in Utrecht vormt vanavond andermaal het decor voor het jaarlijkse kerstdiner voor de dak- en thuislozen. In de keuken van het in kerstsfeer omgebouwde centrum wordt aan het begin van de middag gestart met koken onder leiding van een professionele kok. Het diner, dat volledig wordt gefinancierd door Rotaryclub Doorn-Heuvelrug, begint om 18.00 uur en de avond wordt muzikaal begeleid door leden van de club.

advertentie
advertentie