Nuijten leidt Panhters naar zege

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Na het afgelasten van de complete rugbycompetitie vorige weekeinde mochten The Pink Panthers afgelopen zaterdag weer de rugbyweide in. Tegenstander was het ook gepromoveerde Amstelveen. Vorig seizoen waren deze ontmoetingen in evenwicht met één keer winst voor Amstelveen één keer voor de Panthers. Dat beide ploegen elkaar weinig ontlopen, bleek wel dit weekend in Driebergen. Met 12 -11 trokken de Driebergse rugbyers aan het langste eind, waarmee de tweede overwinning van het seizoen in de Ereklasse een feit is. Een overwinning die volledig toe te schrijven is aan zelfopgeleide spelers, omdat de buitenlandse rugbyers voor de kerstdagen al sinds vorige week in hun vaderland zitten.

Door de defensieve instelling van beide ploegen, duurde het tot de 24ste minuut voordat de eerste echte kans viel te noteren. De Panthers mochten het proberen met een kick op palen, een kans die aan Jeffrey Nuijten was besteed: 3-0. Na een domme overtreding van één van de Driebergenaren, kon Amstelveen via een penaltykick op de palen al snel weer langszij komen. Slechts twee minuten later was de voorsprong alweer voor de roze rugbyers uit Driebergen. Jeffrey Nuijten wist met een drop-kick de 6-3 aan te tekenen. Deze voorsprong werd vastgehouden, tot vlak voor de rust. Via wederom een penaltykick zorgde Amsterveen ervoor dat beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer opzochten.

Dat het bijna onmogelijk was om met een try te scoren, bleek ook in de tweede helft. Uitblinker aan Pantherszijde, Jeffrey Nuijten, scoorde vlak na rust voor de derde keer met een kick op de palen. Ook nu werd er niet heel lang genoten van de weelde van de voorsprong. Onoplettend verdedigen aan Driebergse zijde, maakte het voor Amstelveen moghelijk om de enige try van de wedstrijd te scoren. Gelukkig voor de roze mannen werd de aansluitende conversie gemist.

Na het inbrengen van Thomas Veenhof - 21 jaar jong en al aan zijn dertiende seizoen bezig bij The Pink Panthers - konden de Panthers weer wat meer druk zetten. Mede door de inbreng van de debutant kwam The Pink Panthers steeds dichter bij de tryline van Amstelveen, maar een gaatje vinden in de potdichte defensie lukte de Driebergse ploeg niet. De oplossing werd weer gevonden bij Nuijten. Uit het niets en met vrijwel geen ruimte wist hij de bal weer tussen de palen door te krijgen: 12-11. Met nog een ruime twintig minuten op de klok werd de wedstrijd met de minuut spannender. Tot grote schrik van de Panthers gaf de scheidsrechter bij de allerlaatste actie van de wedstrijd een penaltykick aan Amstelveen. Gelukkig voor de roze aanhang wisten de gasten deze niet te benutten en werd de overwinning veiliggesteld door de Driebergenaren.

Door de overwinning stijgt het team een plekje op de ranglijst. De ploeg staat nu negende in de Ereklasse (van de twaalf). Komende zaterdag gaat The Pink Panthers mannen naar Amersfoort om daar Eemland te ontmoeten.