MIA maatje te groot voor KCD

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Lang slaagde KCD er in om een gelijkwaardige tegenstander te zijn van MIA maar uiteindelijk waren de Amersfoorters toch een maatje te groot voor de groen witte ploeg. Coach Klaas Otten vond wel dat de ploeg de beste wedstrijd van het seizoen speelde en dat was absoluut een opsteker want de komende vier wedstrijden zijn cruciaal voor de ploeg die inmiddels op een degradatieplaats is terecht gekomen.

Het is lang geleden dat KCD van MIA won; enkele jaren terug troffen de ploegen elkaar regelmatig in de derde klasse en KCD was in die tijd altijd volstrekt kansloos. Nu, in de tweede klasse, was er sprake van een wedstrijd die lang gelijk opging en pas diep in de tweede helft echt beslist werd. De goals waren in het eerste kwartier blijkbaar duur want pas na vier minuten opende Geer Janne Baakman de score, die in de negende minuut werd verdubbeld door Stefan Falkenberg. Net als vorige week werd echter in de tegenaanval de 1-2 gemaakt. Drie minuten later gebeurde hetzelfde na de 1-3 van Ivo Stomp. In die fase had MIA wel veel geschoten, maar het Amersfoortse vizier stond niet erg scherp en na de 2-3 kwam een fase dat KCD de betere ploeg was. Er kon veel worden geschoten maar ook de groen witten waren niet bepaald zuiver. Het was wel de fase dat KCD een gat had kunnen en moeten slaan maar zoals zo vaak viel de score aan de andere kant en toen brak opeens de ban want de 3-3 werd onmiddellijk gevolgd door de 4-3. Een minuut later waren de bordjes via Susanne Honingh en Stefan Falkenberg echter alweer verhangen maar de kruitdampen waren eigenlijk pas echt opgetrokken toen het scorebord 6-6 aangaf (Ivo Stomp). Na deze drie spectaculaire minuten keerde de rust weer terug en de rust werd bereikt bij een 7-7 stand (wederom Stefan Falkenberg).

Ook de eerste tien minuten na de pauze waren nog redelijk gelijk opgaand maar duidelijk was al wel dat KCD niet het niveau van de eerste helft kon vasthouden. MIA kwam beter en scherper uit de kleedkamer en de Doornse ploeg mocht niet mopperen dat het na tien minuten nog 9-9 was (Ivo Stomp en Geer Janne Baakman) en MIA een strafworp had laten liggen. Die gemiste stip was echter wel de aankondiging van een verdedigend slordige fase van KCD. In tien minuten gaf de ploeg twee stippen, een overbodige (rake) vrije bal en een onnodige volledig vrije kans bij de korf weg. Voeg daar twee Amersfoortse treffers van afstand bij en duidelijk is dat die fase de beslissing in de wedstrijd betekende, vooral omdat KCD daar slechts twee treffers van Stefan Falkenberg plus een gemiste stip tegenover kon stellen: 15-11. De twaalfde Doornse treffer (Ivo Stomp) kwam met nog vijf minuten te spelen maar het krachtsverschil was te groot om er nog een wedstrijd van te maken. Integendeel, MIA scoorde nog drie keer op rij waarna Ivo Stomp de eindstand op 18-13 bepaalde. Die stand deed geen recht aan de veldverhoudingen, maar KCD speelde wel een kansloze tweede helft.

De ploeg moet na de serie tegen de top drie gaan voortbouwen op wat er in de afgelopen periode verbeterd is. Vanaf nu komen de ploegen waar de punten tegen moeten worden gehaald. Aanstaande zaterdag komt Woudenberg op bezoek; het zou mooi zijn als KCD dan de eerste overwinning van het seizoen kan boeken. Een nederlaag betekent bijna zeker dat het verblijf in de tweede klasse van heel korte duur wordt.