Levend kerstverhaal op De Meijerhorst

20 december 2012 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Het park van De Meijerhorst aan de Haarweg 23 te Maarsbergen is kerstavond - 24 december - feeëriek verlicht. Voor jong en oud is er tussen 17.00-20.00 uur een levend kerstverhaal, muziek en herbergen met (warme) dranken. Arie de Groot is al weken druk met de voorbereidingen.

door Monique José Timmermans

,,Er zullen die avond ongeveer vijftig vrijwilligers in de leeftijd van 5-65 jaar in passende kleding rondlopen over het terrein. Veel kinderen als engeltjes met mandjes om wat uit te delen, maar ook volwassenen als ridders, herders met echte schapen, wijzen met een echte kameel en de herbergier die naast drankjes ook oliebollen verkoopt’’, vertelt De Groot. Bovendien is er een kleine, niet commerciële kerstmarkt.

Voor oud en jong is het een mooie invulling van de kerstavond, die weliswaar geïnitieerd wordt door de Maarsbergse kerkgemeenschap, maar zeker toegankelijk is voor een groot publiek. De kerstmuziek die over het hele terrein te horen zal zijn, is zeer bekend en in het gehoor liggend. Ook zal een aantal maal moderne kerstverhalen verteld worden.

Bezoekers lopen een route over het terrein en kunnen daarbij de keuze maken voor een meer avontuurlijke afslag door een tunnel met een quiz of het normale pad. ,,Met name de kinderen zullen de tunnelroute wel spannend vinden”, verwacht De Groot. Hij wil met de avond de kerstboodschap laagdrempelig overbrengen. ,,Het wordt een echt familiefeest in de sfeer van het kerstverhaal en de kerstmuziek.”

Het is volgens De Groot een ‘grote klus om te doen’, maar wel een waarvan het resultaat er mag zijn. Het idee ontstond door een samenloop van omstandigheden. ,,Begin van het jaar had de eigenaresse van De Meijerhorst aangegeven dat ze wel een keer een levende kerststal wilde. Zelf hebben we de traditie om tijdens de kerstnachtdienst een kinderkerstspel op te voeren. Voor dat laatste liep de belangstelling van kinderen terug.”

Eén en één bleek drie bij de opzet van het nieuwe plan. ,,Een heleboel mensen hebben zich aangemeld om te helpen. En ook de kinderen zijn enthousiast om mee te doen met deze uitvoering van het kerstverhaal.”

De kerstnachtdienst in de Dorpskerk begint om 22.00 uur.

advertentie
advertentie