Ans Verkerk neemt afscheid

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Na bijna twintig jaar neemt Ans Verkerk afscheid als hoofd van de Driebergse bibliotheek. Ze heeft in de loop van de tijd veel veranderingen meegemaakt en nog steeds verandert er veel. Het initiëren en vormgeven van alle ontwikkelingen heeft ze altijd met veel plezier en succes gedaan, maar ze vindt de tijd toch rijp om gas terug te nemen en tijd te maken voor zichzelf en haar naasten.

Hoofd van de bibliotheek stopt na twintig jaar

door Katka Kolmas

Verkerk trad twintig jaar geleden voor veertien uur per week in dienst en is langzaam in haar huidige functie gegroeid. Ze heeft veel ontwikkelingen meegemaakt en vormgegeven. De veranderingen in het bibliotheekwezen door onder meer bezuinigingen en digitalisering volgen elkaar echter steeds sneller op en kosten veel tijd en energie. Hoewel ze haar werk altijd met veel plezier heeft gedaan, merkt ze dat die verantwoordelijkheid haar steeds zwaarder valt. Op 58-jarige leeftijd neemt ze daarom gas terug. Ze blijft nog wel aan als invalkracht bij ziekte van collega’s en kan op die manier contact houden en alle ontwikkelingen volgen.

Voordat ze op 1 januari definitief afscheid neemt als vestigingsmanager, legt ze nog de laatste hand aan de allernieuwste ontwikkeling in de Driebergse bieb, namelijk de opening van een filiaal van het Doornse Studiehuis. Per 1 januari neemt het Studiehuis zijn intrek in twee kamers van de huidige kantoorruimte. Deze nieuwe samenwerking is het resultaat van de zoektocht van de bibliotheek naar partners om de huisvestingskosten te delen.

Bibliotheekleden en -bezoekers kunnen op vrijdag 21 december van 10.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek afscheid nemen van Ans Verkerk. ‘s Ochtends is er koffie/thee met wat lekkers, ‘s middags een glaasje glühwein/fris met iets lekkers.

Lees het hele verhaal in StichtseCourant.nl/NieuwsbladDeKaap.nl van donderdag 12 december

advertentie
advertentie