Combinatiefuncties worden in 2013 voortgezet

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug wil de combinatiefuncties volgend jaar continueren. In 2013 loopt de pilot combinatiefuncties in de Utrechtse Heuvelruge af. Er zijn nu 7,2 fte combinatiefunctionarissen aangesteld. Zij werken aan het stimuleren van sport en bewegen bij jeugd en culturele vorming bij jongeren. Dit gebeurt met een bijdrage van het rijk. Door een uitbreiding van de rijksregeling kan het project in 2013 zonder extra bijdrage van de gemeente doorlopen. Donderdag 24 januari bespreekt de gemeenteraad dit voorstel.

Combinatiefunctionarissen of buurtsportcoaches zijn mensen die bruggen bouwen op lokaal niveau tussen onderwijs enerzijds en sport en cultuur anderzijds. Dit moet leiden tot een toename van sportdeelname onder kinderen en het versterken van de sportverenigingen en dat meer jongeren in aanraking komen met kunst en cultuur. De uitbreiding van de rijksregeling betekent dat er nu ook mogelijkheden zijn om combinaties te leggen tussen sport en welzijn, gezondheid en BSO/Kinderopvang.

In 2012 is het project geëvalueerd. Wethouder Elisabeth van Oostrum: ,,Uit de evaluatie blijkt dat het project zeer succesvol is. De deelnemende scholen en sportverenigingen zijn enthousiast en de beoogde doelen zijn behaald. Als wethouder ben ik blij dat de samenwerking tussen onderwijs, sport en cultuur dankzij de combinatiefunctionarissen sterk is toegenomen. De komende jaren willen we meer de nadruk leggen op doelgroepen zoals 55-plussers en mensen met een beperking.''

Vanaf 2014 ontstaat er een tekort van circa € 64.000,- op het project. Volgend jaar gaat de gemeente nieuw sportbeleid maken. Het voorstel is om hierbij te onderzoeken of er vanaf 2014 een financieel gedekt plan voor voortzetting van de combinatiefuncties kan worden opgesteld. De gemeente gaat daarbij dan ook in gesprek met de deelnemers en andere lokale organisaties over de mogelijkheden om een (grotere) financiële bijdrage te leveren. De rijksregeling biedt de mogelijkheid om het project samen met andere organisaties te financieren.

advertentie
advertentie