Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Bruggenbouwers: 'Beter luisteren naar inwoners'

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - ,,Er moet door de gemeente serieus naar de inwoners worden geluisterd." Dat is de weinig verrassende conclusie die de 'Bruggenbouwers' trekken na een enquête onder de inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. ,, Het is niets nieuws, maar het gaat er om dat er nu wat mee gedaan wordt", aldus Erwin Hollestelle, voorzitter van de werkgroep die sinds begin dit jaar actief is binnen de gemeente.

Bijna vierhonderd inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben de moeite genomen de enquête van de Bruggenbouwers in te vullen. ,,Dat hadden het er van ons ook wel een paar honderd meer mogen zijn, maar het is genoeg om conclusies uit te kunnen trekken", zegt Hollestelle. Die conclusie is volgens mede-bruggenbouwer Marjolein Copier 'schokkend'. ,,Veel mensen voelen zich betrokken bij de gemeente, maar ze hebben niet het idee dat ze gehoord worden", aldus Copier. Hollestelle: ,,Dat moet veranderen, mensen moeten al bij de planvorming betrokken worden."

De groep betrokken inwoners gaat daarom de resultaten van de enquête de komende periode met de lokale politiek bespreken. Daarna zal er in februari een dialoogavond met inwoners worden georganiseerd. Marjolein Copier: ,,Wij gaan eerst deze maand met de raad, ambtenaren en het college om de tafel. Zij moeten onze vlam ook te pakken krijgen. Wij zijn echt geïnspireerd geraakt, nu moeten we de gemeente mee krijgen." Hollestelle vult haar aan: ,,Het beginpunt van de verandering moet wel in de gemeentelijke organisatie liggen. Het is best een aardverschuiving."

Lees meer in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl

advertentie
advertentie