Sportiefste Jongens hockeyteam van Nederland

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De jongens C3 van de Doornse Hockeyclub hebben de sportiviteitsprijs van de KNHB gewonnen, en mogen zich daarmee Sportiefste Team noemen. De KNHB heeft onlangs een actie opgezet om sportiviteit hoog in het vaandel bij sportteams te krijgen en organiseerde daar een wedstrijd omheen. Zo mocht ieder team een bijzondere actie creëren voor zijn of haar tegenstander. De jongens C3 hadden, volgens de jury van de KNHB, de sportiefste en leukste actie verzonnen samen met hun medewinnaars Meiden B2 van Nijkerk.

De actie werd gehouden op het sociale media platform Facebook. De jongens C3 wisten in totaal 144 like's te krijgen voor hun actie en waren daarmee de nummer één op aantallen. De jury gaf uiteindelijk de doorslaggevende beoordeling en benoemde ze tot het sportiefste team van Nederland.

De Doornse Hockeyclub heeft sportiviteit hoog in het vaandel staan. Met een speciale commissie voor Sportiviteit en Respect vestigen zij daar nog extra aandacht op. De jongens C3 zullen het in ieder geval niet bij één wedstrijd laten en gaan de sportiviteit voor de rest van het jaar doorzetten. De commissie heeft hun felicitaties overgebracht aan het team en hoopt dat dit een groots signaal maakt naar alle hockeyteams.

advertentie
advertentie