Kind op Schoot-dienst in teken kerst

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Terwijl in veel gezinnen het feest van de 'Goedheiligman' nog maar net zal zijn gevierd, kijkt de kerk al vooruit naar het kerstfeest. In de tweede Kind op Schoot-viering die de protestantse gemeenten van Leersum dit seizoen voor de kleinsten en hun families organiseren is dat dan ook het thema: ,,Op weg naar Kerst.'' Deze Kind op Schoot-dienst vindt plaats op zondagmiddag 9 december in het Michaëlkerk aan het Kerkplein in Leersum. Het begint om 16.00 uur.

Een 'Kind op Schoot-dienst' is helemaal afgestemd op de kleinsten. Kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar zijn de belangrijkste doelgroep, maar kinderen die jonger of ouder zijn en zich thuis voelen, zijn ook welkom.

Een dienst duurt ongeveer een half uur. Het begint en eindigt met een vast lied. Het middendeel van de viering wordt aan de hand van een bijbelverhaal of een thema ingevuld. Het bijbelverhaal beleven en horen, daar is zo'n dienst op gericht. Daarom mogen de kinderen natuurlijk helemaal voorin komen om alles goed te kunnen zien en horen. Maar wie dat fijner vindt, mag natuurlijk ook ergens veilig (op schoot) blijven zitten.

Rond de dienst is er van alles te doen, niet alleen voor de kinderen maar ook voor hun ouders en grootouders. Er staat een kop thee klaar en er is een boekentafel met bijbelverhalen en "Het Geloofs­koffertje". Dat is een koffertje met boekjes, spelletjes en cd's die bij de geloofsopvoeding van dienst kunnen zijn.

Kind op Schoot-diensten worden door een enthousiaste werkgroep samen met de predikanten van de Johanneskerk en Michaëlkerk in Leersum voorbereid.

advertentie
advertentie