Argentijnse tango in Sint Petrus' Banden

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het derde in de reeks van zeven koffieconcerten die dit seizoen in de kerk Sint Petrus' Banden te horen zijn, is op zondag 2 december gereserveerd voor de bekende Nederlandse bandoneonist Carel Kraayenhof. Hij toert samen met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal door het land met Theaterconcert PURO: een programma vol Argentijnse volksmuziek en eigen composities. Kraayenhof heeft in ons land grote bekendheid gekregen met zijn uitvoering van het nummer Adiós Nonino van Ástor Piazolla bij het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima.

door Katka Kolmas

De bandoneonist, componist en arrangeur Carel Kraayenhof (1958) is één van de meest geliefde bandoneonisten van dit moment. Naast zijn werk met zijn Sexteto Canyengue, zijn duo met pianist Juan Pablo Dobal en zijn Kraayenhof Tango Ensemble, is Kraayenhof ook op andere fronten actief. Dat hij zich niet beperkt tot één muziekstijl bewijst zijn samenwerking met diverse binnen- en buitenlandse orkesten, en sterren als Sting, Ennio Moricone, Bl?f en Trijntje Oosterhuis.

In Driebergen brengt hij samen met Juan Pablo Dobal een programma met Argentijnse tango's en eigen composities ten gehore. Twee virtuoze muzikanten die een mix van tango, zamba, chacarera, guarania, vals criollo en milonga spelen. Kraayenhof heeft inmiddels veel (ook internationale) onderscheidingen voor zijn werk ontvangen.

Stichting Koffieconcerten organiseert ieder winterseizoen van oktober tot en met april een concert op de eerste zondag van de maand in de kerk Sint Petrus' Banden. De Stichting heeft deze jaarlijks terugkerende serie kamermuziekconcerten opgezet met het doel bij te dragen aan het culturele leven in Driebergen. De programmering van de concerten is veelzijdig en gevarieerd. In 2010 ontving de stichting de Cultuurprijs van de Gemeente Heuvelrug. Laagdrempeligheid en goede kwaliteit waren enkele van de argumenten van het juryrapport.

Het concert vindt plaats op zondag 2 december in de kerk Sint Petrus' Banden, Kerkplein 4, Driebergen-Rijsenburg, aanvang 12:30 uur, kerk open 12:00 uur. Losse kaarten per concert € 12,- (inclusief programma en koffie vooraf). Kinderen tot 12 jaar betalen € 2.50. Meer informatie op de site koffieconcert-driebergen.nl.

advertentie
advertentie