Kerstworkshop porselein schilderen

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Onder leiding van Marijke Frank worden op zaterdag 1, zaterdag 8 en zondag 9 december workshops porselein schilderen gegeven in atelier P&P in Amerongen.

Middels grafietpapier (een soort carbon papier) is het mogelijk om elk denkbaar patroontje op porselein aan te brengen. Uit de hand tekenen kan natuurlijk ook. Vele voorbeelden zijn in het atelier aanwezig. Wanneer het patroon op het porselein staat gaan de deelnemers met professionele porseleinverf aan de slag. Wanneer de schildering op de verschillende werkstukken af is worden deze in een keramiekoven gebrand op 800 graden celsius en is het eindresultaat gebruiksklaar en vaatwasserbestendig.

De workshops, die op 1, 8 en 9 december gegeven worden, starten om 10.00 uur en duren tot ongeveer 16.15 uur. Deelname aan de workshops kost €82,50 per persoon per workshop inclusief alle schildersmaterialen en exclusief porselein. Deelnemers kunnen de hele dag koffie/thee en home made lekkernijen krijgen, de lunch wordt verzorgt en aan het einde van de workshop is er voor iedere deelnemer een glas warme gluhwein.

Meer informatie via Marijke Frank (hmfrank@hetnet.nl of 0343-456365) of via de website www.atelierpenp.nl.

advertentie
advertentie