Ondernemend Heuvelrug: Feet & Soul gaan samen

29 november 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Een rustpauze in de wellnessruimte is een heerlijk verwenmoment voor het lichaam. Een paraffine- of lichaamspakking in combinatie met de warme deken is niet alleen een weldaad voor de huid maar maakt ook weer energiek”, aldus Janien Bomas.

LEERSUM - De stand van de voet beïnvloedt het hele postuur en dat is wat het vak voor Janien Bomas zo boeiend maakt. De podoposturaal therapeut viert het 25-jarig bestaan van haar praktijk voor ‘Feet & Soul’ in Leersum. Een praktijk waar men ook terecht kan voor een pedicure-behandeling en - sinds de verhuizing naar de Boerenbuurt - is wellness aan het aanbod toegevoegd. Veel cliënten worden door huisarts of fysiotherapeut doorverwezen, ook zonder verwijzing kan een afspraak gemaakt worden.

door Monique José Timmermans

,,Klachten aan knie, heup of rug blijken vaak voort te komen uit voetproblemen”, weet Bomas uit ervaring. Ook ziet Bomas in haar pedicurepraktijk terugkerende voetklachten, zoals likdoorns, ontstaan door bijvoorbeeld het verkeerd afwikkelen van de voet tijdens het lopen. In de schoen ontstaat dan bij elke stap wrijving op dezelfde plek op de huid. ,,Een laagje eelt is niet erg, maar als het dikker wordt gaat het naar binnen drukken en als likdoorn pijn veroorzaken.”

In de praktijk heeft de podoposturaal therapeut de instrumenten om metingen te doen. Van cliënten kan zij, als zij op een speciale glasplaat staan, de drukpunten bepalen. ,,Met zooltjes met stukjes kurk op de juiste plaats kunnen we de voet corrigeren, door spanning dan wel ontspanning te creëren.” Volgens Janien Bomas is de werking te vergelijken met een steentje in de schoen, ook dat beïnvloedt het lopen.

,,Slijtage is natuurlijk niet terug te draaien, maar het proces kan wel gestopt worden en pijn kan verdwijnen. Ook bij diabetes of reuma zijn klachten goed te behandelen.” Maar niet alleen oudere cliënten weten de weg naar de praktijk in het witte huisje aan de Boerenbuurt te vinden, ook kinderen komen er regelmatig.

,,Bij kinderen in de groei gaat de ontwikkeling van de bot- en spierstructuur niet altijd gelijk op. Dat kan klachten geven. Gaat een kind anders - slechter - lopen doordat het de voeten niet goed neerzet, dan kost dat veel energie. Een zooltje of oefeningen kunnen uitkomst bieden, maar het dragen van goede schoenen is ook van belang.”

Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van de praktijk kunnen de vaste klanten op een extra verwennerij door Janien Bomas rekenen. Daarnaast is iedereen welkom voor een gratis wratbehandeling op 13 december tussen 15.00-18.00 uur. Janien Bomas maakt hierbij gebruik van een nieuwe pijnloze techniek.

Kijk voor meer informatie op: www.janienbomas.nl

advertentie
advertentie