Ingezonden: Waarom 'kermis'verlichting op de Amerongse Hof?

20 november 2012 om 00:00 Nieuws

Afgelopen vrijdag was meneer Rein van Ee een ganse dag bezig om de Hof vol te hangen met een soort feestverlichting. De Hof, dat prachtige en stilistisch en qua sfeer heel gave plein werd volgehangen met kermisverlichting, slingers met lampjes, alles erg achterhaald en wat commercieel, dommig Amerikaans.

De vraag is: welke zin heeft dit verlichtingsgedoe op de Hof? Wie is er mee gediend, wie is er bij gebaat? Past dit in het kader dat meneer Rein van Ee steeds zelf meedeelt: ik zal Amerongen op de kaart zetten. (Amerongen staat overigens al eeuwen en eeuwen op de kaart).

Intussen zitten wij, als om- en aanwonenden, tegen deze wanstaltige verlichting aan te kijken. Het heeft ons allemaal heel schokkend overvallen, want er is geen sprake geweest van democratisch gedrag. Er is niets vooraf bespoken, geen overleg, geen uitwisseling van meningen. En wat te denken van het milieuaspect? 's Avonds en zelfs 's nachts brand die verlichting, terwijl niemand daar enig belang bij heeft. Wat een onnodige energieverspilling. Maar intussen moeten wij, als om- en aanwonenden, wel de aankomende zeven weken tegen deze verlichtingstroep aankijken. En zelfs als de lampjes uitblijven, is die dradenrommel een erg storend element, visueel bezien.

Verzoek aan meneer Rein van Ee: haal die onnodige en voor ons erg storende verlichting en dradentroep direct weg, en laat de Hof de Hof zijn, al eeuwen en eeuwen een prachtig plein, stijlvol en in een schitterende wintertooi van zichzelf. Daar kan kermisverlichting uitsluitend afbreuk aan doen.

Namens:

Fam.J. Huibers, Hof, fam. V.d.Stok, Hof, Mw. Henzen, v.d. Boschstraat, Hr. Joop van den Brink, Nederstraat, fam. Thiadens, Nederstraat, Mw. J.M. Mak-Westra, Drostestraat, Mw. D. Doornbosch, Drostestraat, Mw. W. Versteeg, Drostestraat, Mw. E. de Voogt, Nederstraat, Hr. J. Versteeg, Nederstraat, Mw. M.Vink, Hof, Hr. Henk Thiadens, Nederstaat.

advertentie
advertentie